Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten

 • Vakantieboekje voor de staatssecretaris

  06 juli 2018 - Vanaf 6 juli is de Tweede Kamer met zomerreces. En daarom heeft Helen Schuurmans vandaag namens de Werkgroep Kind in azc het Grote Vakantie Puzzelboekje langsgebracht.

  Lees verder
 • War Child roept politiek op stedelijk geweld serieus te nemen

  03 juli 2018 - Meer dan 10.000 mensen ondertekenden de petitie tegen Urban Violence.

  Lees verder
 • 21 maatschappelijke organisaties slaan handen ineen: "Wij vragen de regering om een humaan asielbeleid"

  24 juni 2018 - DEN HAAG, 24 JUNI 2018 – 21 maatschappelijke en mensenrechtenorganisaties reageren met afschuw op het instemmen van de Tweede Kamer met het nieuwe asielplan van de EU. Met een gezamenlijke oproep vragen zij de regering om juist een humaan asielbeleid in lijn met het internationale recht.

  Lees verder
 • War Child komt opnieuw met muzikale live-show voor ouders en kinderen

  20 juni 2018 - Op woensdag 21 november zendt de EO ‘Jij&Ik voor War Child’ uit waarin kinderen (7-16 jaar) samen met hun ouders live een bekende hit zingen voor een groot publiek. Vorig jaar waren vader David (36) en dochter Stella (10) uit Utrecht de winnaars. Zij zongen toen Scars to your beautiful van Alessia Cara. Er waren in totaal bijna 100 inzendingen. Door deze avond kon War Child 4.378 extra oorlogskinderen helpen in de 14 landen waarin zij werkt.

  Lees verder
 • Tweede Kamer, zo kunnen we de asielopvang van kinderen verbeteren!

  12 juni 2018 - Tien heldere punten om de opvang van kinderen in azc’s te verbeteren: de Tweede Kamer krijgt die vandaag aangeboden in een manifest van de Werkgroep Kind in azc.

  Lees verder
 • Dikke voldoende voor noodhulp door DRA

  24 mei 2018 - De Dutch Relief Alliance (DRA) - waar War Child onderdeel van is - blijft de komende jaren een belangrijke rol spelen in de noodhulp die Nederland verleent aan mensen die worden getroffen door gewelddadig conflict, extreme armoede of natuurrampen.

  Lees verder
 • 'KEN JE MIJ' OP 4 MEI

  04 mei 2018 - Trijntje Oosterhuis en Yosina Roemajauw ( 11 jaar en winnares The Voice Kids 2018 ) zingen samen het duet ‘Ken je mij’, in een speciale editie voor de Nationale Dodenherdenking 2018. Een jaar dat in het teken staat van Verzet. En juist daarom moeten wij ons ook nu verzetten.

  Lees verder
 • Het napalmmeisje bij War Child

  29 april 2018 - Haar naam zegt je misschien niet veel, maar niemand vergeet de iconische foto van Kim Phuc, als negenjarig meisje wanhopig wegrennend voor de vlammenzee van de napalmbommen tijdens de oorlog in Vietnam. 46 jaar nadat deze foto werd genomen, presenteert Kim haar nieuwe boek 'Het napalmmeisje' bij War Child.

  Lees verder
 • 7 jaar oorlog in Syrië

  15 maart 2018 - Het is zeven jaar geleden dat de vernietigende burgeroorlog uitbrak in Syrië. Miljoenen Syrische gezinnen moesten vluchten voor het geweld. Het conflict heeft al honderdduizenden slachtoffers geëist.

  Lees verder
 • Madonna maakt film over War Child ambassadeur Michaela DePrince

  14 maart 2018 - Gisteravond maakte Madonna bekend dat zij de film ‘Taking Flight’ over het leven van Michaela DePrince (Nationale Opera & Ballet en War Child) gaat regisseren. In november bezochten wij samen met haar vluchtelingenopvang Bidibidi. Een spannende, confronterende maar vooral ook hoopgevende reis die haar niet onberoerd heeft gelaten. Ze herkent zichzelf terug in sommige van de meisjes. Maar er is een groot verschil: “Deze kinderen zijn vluchtelingen en weten niet of hun leven beter zal worden. Ik heb geluk gehad, ik ben geadopteerd.”

  Lees verder
 • ASN Bank verlengt hoofdsponsorschap War Child

  07 maart 2018 - ASN Bank werkt al jarenlang samen met NGO's voor een eerlijke, duurzame wereld. Met de hulp van ASN Bank maakt War Child zich hard voor de rechten van kinderen.

  Lees verder
 • Risico op grootste voedselcrisis ooit in Zuid-Soedan

  05 maart 2018 - Vorig jaar verklaarde Zuid-Soedan een hongersnood in enkele gebieden, waar in totaal 100.000 burgers werden geconfronteerd met uithongering. Door de snelle hulpverlening werd een desastreuze crisis voorkomen en de hongersnoodverklaring werd later opgeheven. Maar nu, een jaar later, lijkt de hongersnood in Zuid-Soedan nog steeds een enorm probleem te zijn.

  Lees verder
 • This has to stop. Now.

  27 februari 2018 - March 15th 2018 will mark the 7th anniversary of the ongoing devastating war in Syria. Is this how we will remember this day in Eastern Ghouta?

  Lees verder
 • “Ik heb altijd gezegd dat ik alles heb gezien wat een grote stad te bieden heeft, maar dit hier is echt heel erg”.

  26 februari 2018 - Zegt het woord etherdiscipline jou iets? Zo niet, dan heb je Wie Is De Mol waarschijnlijk niet gekeken. Met haar deelname brak Ellie Lust door op de nationale televisie. Naast haar bestaan als publiekslieveling, ademt deze vrouw politie. Logisch, met dertig jaar aan ervaring binnen de politiewereld.

  Lees verder
 • Speciaal jaar voor Air Miles & War Child

  22 februari 2018 - Wat een bijzondere mijlpaal mogen we vieren met onze trouwe partner Air Miles!

  Lees verder

Pages