100.000 ingezamelde mobieltjes zijn goud waard voor War Child

De afgelopen twee weken heeft heel Nederland oude mobieltjes opgestuurd.
17 april 2012

De actie van het GSM Retourplan leverde een inzameling van 15.694 mobieltjes op. Daarmee is de mijlpaal van 100.000 exemplaren gepasseerd. Philip Berlijn namens het GSM Retourplan:  “Met dit resultaat kunnen we met trots zeggen dat de GSM Retourplanweken een groot succes zijn”.

De actie GSM Retourplanweken is een initiatief van verschillende organisaties waaronder één van War Child’s hoofdsponsors: T-Mobile. Het geld dat met deze actie is opgehaald gaat deels naar het World Food Programme en deels naar War Child. En daar zijn we heel blij mee want ons werk blijft nodig.

Blijvend geweld

Dat bleek opnieuw in Afghanistan waar de relatieve rust bruut is verstoord met een reeks zeer gewelddadige aanslagen.

En ondanks de door Kofi Anan bemiddelde wapenstilstand is het in Syrië ook nog steeds gevaarlijk en lijkt de weg naar vrede erg lang.

Er zijn zo nog veel meer onbekende en bekende plekken waar kinderen niet veilig zijn en dagelijks worden geconfronteerd met geweld en oorlog.

War Child helpt die kinderen. Met psychosociale ondersteuning om nare ervaringen te verwerken en onderwijsprojecten zodat ze niet met school achter raken.

Maar dat kunnen we niet alleen. Daarom bedanken we iedereen die de afgelopen twee weken een mobieltje heeft gedoneerd via het GSM Retourplan. Want voor War Child is zo’n oud ding goud waard.