De SpeelGOEDwinkel wegens succes verlengd!

29 januari 2018

De SpeelGOEDwinkel

De week die geheel in het teken stond van TeamUp werd door middel van een spannende challenge tussen Victor Reinier en Klaas van Kruistum geopend. Gevolgd door een kidsmiddag met de kinderen van Basisschool PietersKerkhof en De SWKGroep! YouTubers Quinty Misiedjan en Jeroen van Holland deden gezellig mee. Tot slot kwam Olga Commandeur van Nederland in Beweging langs en bracht flink wat beweging in de store.

Geen verrassing dus dat we dit nog eventjes willen doorzetten! Dus kom nog t/m 31 januari langs op Utrecht Centraal en doe ook mee!

WAT IS TEAMUP?

Het project TeamUp biedt gevluchte kinderen gestructureerde recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten. Dankzij de wekelijkse activiteiten leren kinderen van 6 t/m 18 jaar vrienden te maken, zich te ontspannen, veilig te voelen, met hun emoties om te gaan en nare ervaringen een plek te geven. Alle activiteiten vinden plaats op vaste tijdstippen in de week. Hierdoor hebben kinderen houvast en kunnen ze altijd naar iets uitkijken.

De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress. Het helpt hen met het verwerken van hun oorlogs- en vluchtervaringen waarmee het risico kleiner wordt dat ze op langere termijn psychosociale problemen krijgen.