Bijzondere ontmoeting met Syrische kinderen

Op 6 februari heeft er een bijzondere ontmoeting plaatsgevonden voor de kinderen van IJsselkids, een kinderopvang die onderdeel is van de SWKGroep.
07 februari 2018

Een groep kinderen van de opvang heeft namelijk kennisgemaakt met Syrische leeftijdsgenootjes in Jordanië die meedoen aan de programma’s van War Child. De live-videosessie werd begeleid door onze eigen Niels Oosthoek (Youtuber van War Child Kidsclub). Tijdens het gesprek hebben de kinderen om de beurt leuke vragen aan elkaar gesteld om meer te weten te komen over elkaars leven en dromen. Het werd al heel snel duidelijk dat de Nederlandse kinderen en oorlogskinderen veel meer gemeen hebben dan ze van tevoren verwacht hadden. Alle soorten onderwerpen kwamen aan bod; school, huisdieren, favoriete sporten en toekomstplannen. Ter afsluiting voerde de Syrische kinderen als verrassing ook nog een traditionele Syrische dans op.

Wereldwijs

Dit is niet de eerste keer dat War Child een ontmoeting tussen Nederlandse kinderen en oorlogskinderen heeft georganiseerd. Tijden de War Child Kidsclub Dag in Wildlands Emmen maakte de Kidsclub-leden kennis met Palestijnse leeftijdsgenoten uit onze programma’s in Jeruzalem. Het doel van deze bijzondere ontmoetingen is om Nederlandse kinderen een kijkje te geven in de levens van kinderen buiten Nederland. Zo worden ze op een unieke wijze bewust gemaakt van het feit dat er meer is dan het veilige Nederland waarin zij opgroeien.

Nieuwgierig hoe zo een ontmoeting verloopt?

De gehele video-sessie van 6 februari is live gestreamd en is terug te kijken op onze Facebook-pagina. Dus als je benieuwd bent wat voor leuke vragen of dansjes de kinderen voor elkaar hadden voorbereid ga dan snel naar de War Child Holland Facebook!