Muziek met een missie

Muziek is belangrijk in het werk van War Child. In onze programma's gebruiken wij muziek, toneel, sport, als wapens tegen angst, somberheid en agressie.

Door muziek leven oorlogskinderen weer op. Muziek brengt ze samen, geeft plezier en zorgt voor ontlading. Zoals in deze video waarin gerapt en gezongen wordt over de situatie in Colombia!

Op dit moment zijn er miljoenen kinderen die opgroeien in oorlog of op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. War Child zet zich voor hen in. We zorgen voor een veilige omgeving waar kinderen weer even kind kunnen zijn. Dat doen we wereldwijd. Van Colombia tot Afghanistan.

Kracht van kinderen

War Child gelooft in de kracht van kinderen en jongeren. Kracht om hun eigen toekomst positief te beïnvloeden. Kracht om hun dromen achterna te gaan. Kinderen hebben het recht om hun dromen waar te maken. Door muziek worden kinderen vrolijk en zoeken ze contact met elkaar. In combinatie met andere War Child-activiteiten zoals drama, dans, sport en spel leren kinderen hun angsten te overwinnen, vertrouwen in elkaar te krijgen en een manier te vinden om zichzelf te uiten.

Meer over onze missie