Michaela DePrince

Ballerina Michaela DePrince is de nieuwste ambassadeur van War Child. Michaela groeide zelf op in tijden van oorlog in Sierra Leone. Ze weet als geen ander wat oorlog met je doet en hoe je kracht kunt hervinden. “Ik wil een rolmodel zijn voor oorlogskinderen.’

Michaela DePrince is een bekende Amerikaanse ballerina en danst nu bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. Michaela spreekt een enorm internationaal publiek aan met haar eigen bijzondere verhaal.

BALLERINA MET EEN BIJZONDER VERHAAL

Achter deze krachtige ballerina schuilt een indrukwekkend verhaal. Michaela groeide op in Sierra Leone tijdens de gewelddadige burgeroorlog. Toen ze drie jaar oud was verloor ze haar ouders en kwam terecht in een weeshuis. Hier werd ze gezien als een kind van de duivel vanwege haar huidziekte vitiligo. Een cover met daarop een ballerina hield haar op de been. Ze wilde net zo worden als deze ballerina, die er zo mooi en gelukkig uitzag.

Toen het weeshuis werd aangevallen door de rebellen moesten Michaela en de andere weeskinderen vluchten naar een opvangkamp, 150 kilometer verder op. Al die tijd droeg Michaela de foto van de ballerina bij zich.


Dansen voor zelfvertrouwen

Op haar vierde werd Michaela geadopteerd door het Amerikaanse echtpaar Elaine en Charles DePrince. In Amerika kon ze werken aan haar droom als ballerina en al snel bleek dat ze zeer getalenteerd was. Dansen heeft Michaela ruimte gegeven om zichzelf te uiten en meer zelfvertrouwen te krijgen. Sinds 2013 danst Michaela bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. In december 2015 danste ze haar eerste hoofdrol in de Notenkraker en de Muizenkoning. Michaela had in 2016 een rol in een videoclip van Beyoncé voor haar album Lemonade. En begin 2018 werd bekend dat niemand minder dan Madonna het leven van Michaela zal gaan verfilmen.


Voor War Child bezocht Michaela tot nu toe twee landen: Oeganda (november 2017) en Libanon (juli 2018). Beide bezoeken maakten veel indruk op haar. Tijdens haar reizen voor War Child sprak zij met tientallen kinderen uit onze programma’s en deelde zij haar eigen verhaal met de oorlogskinderen van nu. Het leverde mooie, ontroerende en inspirerende ontmoetingen op.

Bekijk Michaela's hele verhaal:

Ambassadeurs

Naast Michaela kent War Child meer ambassadeurs en Famous Friends. Meer over onze ambassadeurs.

Beeld: Jeppe Schilder (War Child) en Isayah Yeshua Noya