'Martin Garrix voor War Child' groot succes

Muziek verbindt. Dat is vorige week dinsdag tijdens 'Martin Garrix voor War Child' wel gebleken! Het was een unieke en onvergetelijke avond waarin we een prachtig bedrag ophaalden voor oorlogskinderen.

Op dinsdag 21 februari 2017 was de spanning voelbaar in en om Paradiso. Er zou die avond iets heel groots gaan gebeuren. Aan de voorkant van het pand hing een enorm doek met het hoofd van de nummer 1 DJ ter wereld erop. Na weken van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver: 'Martin Garrix voor War Child'.

Boottocht

De allereerste gelukkigen die de EDM superheld ontmoetten, waren de winnaars van Qmusic. Zij hadden met een donatie van €6,- behalve toegang tot Paradiso ook een boottocht met Martin Garrix door de Amsterdamse grachten gewonnen.
Onder het genot van een hapje en een drankje kon iedereen vragen aan Martin Garrix stellen en met hem op de foto. 

Veiling

Nadat de Qmusic luisteraars en Martin Garrix weer veilig op de kant stonden was het tijd voor de veiling. Martin Garrix en een aantal van zijn beroemde vrienden hadden te gekke items ter beschikking gesteld voor een veiling waarvan de gehele opbrengst naar War Child ging. Klapper van de avond was een potje racen op de kartbaan met Martin Garrix en Max Verstappen. Ook werd er flink geboden op een VIP Weekend Ibiza inclusief een bezoek aan de show van Martin Garrix bij de legendarische club Ushuaïa. 

Optreden 

Nadat Justin Mylo het publiek warmgemaakt had, was het om 22:00 uur dan echt tijd voor de hoofdact van de avond: Martin Garrix. Met het doven van de lichten werd de spanning opgevoerd en toen de eerste tonen van de megahit 'Scared to be Lonley' klonken, kreeg de dj een enorm applaus. De dansvloer van Paradiso ging helemaal los toen Martin Garrix liet zien waarom hij de onbetwiste nummer één dj ter wereld is. Een ongelooflijk strakke lichtshow in combinatie met pompende beats en de energie van de 20-jarige Amstelveener zorgden voor een  twee-uur-durend hoogtepunt. Tot grote blijdschap van het publiek kwamen al zijn grote hits voorbij. Al snel veranderde Paradiso in een dampende club waar keihard gedanst werd en de intieme relatie tussen de DJ en zijn publiek prachtig zichtbaar was. Martin Garrix was het stralende middelpunt van deze oude kerk die voor deze gelegenheid was omgebouwd tot club. In zijn thuisstad en in deze poptempel begint hij deze avond aan zijn tour die hem over de hele wereld zal voeren. Straks wachten de festivals waar tienduizenden uitzinnige fans hem zullen toejuichen. Maar voor nu is hij even terug in zijn eigen stad, in de intieme setting waarbij hij zijn fans in de ogen kan kijken en zich kan realiseren: muziek verbindt. En met de beslissing om dit optreden voor War Child te geven heeft hij het leven van duizenden oorlogskinderen een beetje beter gemaakt.

Een betere toekomst voor 3.000 oorlogskinderen!

Als Friend van War Child heeft Martin Garrix belangeloos opgetreden. Daar zijn we hem ongelofelijk dankbaar voor. De avond heeft ruim twee ton opgeleverd. Met dit fantastische bedrag kunnen wij maar liefst 3.000 oorlogskinderen een betere toekomst geven!

De opbrengst komt bijvoorbeeld ten goede aan de grote stroom gevluchte Syrische kinderen in Libanon. War Child biedt deze kinderen psychosociale hulp en inhaalonderwijs. Binnen de veilige plaatsen die War Child voor hen heeft gecreëerd krijgen de kinderen onder andere muziekworkshops die hen de mogelijkheid geeft om hun oorlogservaringen te verwerken. Door muziek leven oorlogskinderen weer op. Het brengt ze samen, geeft plezier en zorgt voor ontlading. Zo kunnen de kinderen binnen de projecten van War Child werken aan een betere toekomst.  Meer informatie over het werk van War Child

Fotocredit: Louis van Baar