Maria kiest voor een andere toekomst

Maria (9) is een meisje uit Colombia. Ze groeit op in één van de gevaarlijkste buurten van Buenaventura. Ze is regelmatig getuige van moord en geweld. Daardoor is haar vertrouwen geschaad. Geweld om haar heen is voor haar de normaalste zaak van de wereld geworden.

Geslagen met stokken

Zanger Dotan zocht haar op tijdens zijn reis voor War Child in Colombia. Maria vertelt: “Ik zag een keer dat ze de vrouw van een rebel hadden. Ze was levend aan het stikken, ze pakten haar vast en ze zeiden, wie zijn of haar mond opendoet krijgt een kogel. Toen namen ze haar mee terwijl ze haar bij haar keel vastpakten.” Dotan is er stil van. Maria vraagt hem: “Worden kinderen in uw land met stokken geslagen die hun gezichten verwonden? Of mishandelen ze jonge meisjes?” Maria kent geen ander verhaal dan het verhaal van geweld.

Een toekomst zonder geweld

Maria is het jongste meisje dat deelneemt aan de activiteiten van War Child's partnerorganisatie Fundescodes. Haar moeder wilt een andere toekomst voor haar. Haar moeder is heel blij dat haar dochter kan deelnemen aan deze activiteiten en andere toekomstmogelijkheden kan ontdekken. Het programma waaraan Maria deelneemt wil ervoor zorgen dat kinderen via creatieve activiteiten als muziek, tekenen en theater zich kunnen uiten. En in de toekomst niet kiezen voor geweld, maar andere wegen bewandelen. Want kinderen zoals Maria zijn de toekomst van Colombia.

Meer over ons werk in Colombia