Maria kiest voor een andere toekomst

Maria (9) is een meisje uit Colombia. Ze groeit op in één van de gevaarlijkste buurten van Buenaventura. Ze is regelmatig getuige van moord en geweld. Daardoor is haar vertrouwen geschaad. Geweld om haar heen is voor haar de normaalste zaak van de wereld geworden.

Verhaal van geweld

Zanger Dotan zocht haar op tijdens zijn reis voor War Child in Colombia. Maria vertelt: “Ik zag een keer dat ze de vrouw van een rebel hadden. Ze was levend aan het stikken, ze pakten haar vast en ze zeiden, wie zijn of haar mond opendoet krijgt een kogel. Toen namen ze haar mee terwijl ze haar bij haar keel vastpakten.” Dotan is er stil van. Maria vraagt hem: “Worden kinderen in uw land met stokken geslagen die hun gezichten verwonden? Of mishandelen ze jonge meisjes?” Maria kent geen ander verhaal dan het verhaal van geweld.

Een andere toekomst

Maria's moeder wil niets liever dan een andere toekomst voor haar. Maria is het jongste meisje dat deelneemt aan de activiteiten van onze partnerorganisatie Fundescodes. Haar moeder is heel blij dat zij kan deelnemen aan deze activiteiten en andere toekomstmogelijkheden kan ontdekken. Het programma waar Maria aan deelneemt wil helpt kinderen zichzelf te kunnen uiten door middel van creatieve activiteiten zoals muziek, tekenen en theater. Op deze manier zet War Child zich in om kinderen zoals Maria te laten zien dat ze een ander weg kunnen inslaan dan het pad van geweld. Want kinderen zoals Maria zijn de toekomst van Colombia.

Meer over ons werk in Colombia