De reizen die Marco maakte voor War Child

Marco reist voor War Child de hele wereld over. Geheel op eigen kosten. Dit doet hij omdat hij het belangrijk vindt om met eigen ogen te zien welke hulp er nodig is. Deze conclusies trekt hij niet zelf, maar door de gesprekken die hij met oorlogskinderen en hulpverleners op locatie heeft. Makkelijk is het niet, om met eigen ogen de ellende en problemen te zien. Er is nog heel veel hulp nodig.

Marco Borsato reisde zelf naar talloze landen af om op locatie de projecten van War Child te kunnen bezoeken. Als fervent hobbyist maakte hij zeer bruikbare foto's van de projecten, de veilige plekken waar oorlogskinderen worden opgevangen en de groepen kinderen. 

Met eigen ogen 
Hij reisde af naar Eritrea, Afghanistan, Libanon, Ingoestatia, het voormalige Kosovo, Sierra Leone, Congo en een aantal keer naar Oeganda. Hij sprak met ex-kindsoldaten en meisjes en jonge vrouwen die slachtoffer zijn geworden van bruut seksueel geweld. Hij sprak met lokale hulpverleners, artsen en psychologen. Hij zag en hoorde de tegenstellingen, maar constateerde ook dat War Child deze kinderen echt helpt aan een betere toekomst. Kinderen die dankzij de psychosociale hulp, scholing en creatieve workshops zich gesteund en beschermd voelen, en weer een toekomst tegemoet gaan.

"Als de camera's weg zijn, verdwijnen ze uit beeld"
Marco blijft reizen, om de boodschap van oorlogskinderen te kunnen verspreiden. Zodat zij gehoord worden, en niet van de voorpagina's verdwijnen. Want dit laatste is helaas aan de orde van de dag. Kinderen die elke dag in angst leven, en slechts hopen de morgen te halen, worden vergeten. "Vaak als de camera's weg zijn, verdwijnen ze uit beeld" zegt Marco terecht. Dit mag niet gebeuren. Help jij Marco mee in zijn missie? Doneer nu

Bekijk de playlist
Van een groot aantal reizen die Marco maakte zijn beelden te zien. Ben je benieuwd hoe de projecten van War Child eruit zien, en waar Marco allemaal is geweest? Bekijk dan hier een aantal filmpjes.