Marco Borsato trots op leerlingen Brabantse school

Première War Child schoolmusical in Oijen groot feest!

20 juni 2013 – Het publiek heeft ademloos gekeken. Groep 8 van De Kleine Weide heeft zojuist de War Child schoolmusical uitgevoerd. In het publiek zaten niemand minder dan War Child ambassadeur Marco Borsato en The Voice Kids winnares Laura van Kaam. Ook The Voice kandidate Tessa Belinfante was aanwezig. “Ze mogen echt heel trots zijn op zichzelf. Ik heb er nog kippenvel van!”, aldus de ambassadeur. De Kleine Weide was een van de winnaars van de bijzondere premières die scholen dit jaar konden winnen.

De première van de schoolmusical voor de leerlingen van De Kleine Weide was een groot feest. De musicalcast arriveerde in een super de luxe limousinebus en de leerlingen liepen als echte sterren over de rode loper. Marco Borsato: “Echt ongelooflijk hoe de leerlingen het verhaal tot leven brachten. Het is ook mooi om te zien hoe deze kinderen betrokken zijn bij hun leeftijdgenootjes in oorlogsgebieden. Zo hebben ze een geweldige actie georganiseerd waarvan de opbrengst naar projecten van War Child in Libanon gaat. Daar helpen we Syrische vluchtelingenkinderen om te gaan met hun moeilijke situatie.”  

Syrische vluchtelingenkinderen
Net als Nederlandse leerlingen hebben ook Syrische kinderen het recht om te spelen. Maar voor veel Syrische kinderen is spelen simpelweg niet mogelijk. In Libanon heeft War Child projecten om hen te helpen. In zogeheten Child Friendly Spaces kunnen kinderen weer veilig spelen en nemen zij deel aan creatieve workshops, waardoor zij leren om te gaan met hun moeilijke situatie. Ook verzorgt War Child bijlessen Frans en rekenen, omdat veel kinderen door de oorlog niet meer naar school zijn geweest. Met behulp van de bijlessen kunnen zij weer zo snel mogelijk aanhaken bij het reguliere onderwijs.

Voor kids gaat de zon op
Basisscholen konden dit schooljaar weer gratis de schoolmusical Voor kids gaat de zon op aanvragen, naar een idee van Marco Borsato en geproduceerd door Albert Verlinde. De musical is 100% gesponsord tot stand gekomen door de steun van heel veel bedrijven. Scholen die zich aangemeld hebben voor de schoolmusical van War Child ontvingen een gratis musicalpakket met musicalboekjes, een cd met de liedjes en actiematerialen.

De gepimpte premières worden mede mogelijk gemaakt door Limousine.nl, de Zwaluwhoeve, Albert Verlinde Entertainment en Hollandse Handen.

Voor meer informatie over de schoolmusical: www.warchildschoolmusical.nl.

 Marco Borsato op de foto met de kinderen van groep acht van De Kleine Weide