Marco Borsato en Laura van Kaam bij gepimpte première op Brabantse basisschool

Aftrap VIP-premières War Child schoolmusical

Amsterdam, 12 juni 2013 – Op donderdag 20 juni zijn War Child-ambassadeur Marco Borsato en The Voice Kids winnares Laura van Kaam in het Brabantse Oijen. Samen met The Voice kandidate Tessa Belinfante wonen zij de uitvoering bij van de War Child schoolmusical Voor kids gaat de zon op in basisschool De Kleine Weide. Onlangs kregen de leerlingen te horen dat zij de winnaars zijn van een van de gepimpte premières. Naast de bijzondere gasten, ligt er ook een rode loper klaar en arriveren de achtstegroepers als echte sterren per limousine. 

In totaal hebben tien scholen in Nederland een gepimpte première gewonnen van hun War Child musical Voor kids gaat de zon op. Scholen maakten kans op een bijzondere première als zij ook een actie organiseren om het werk van War Child te steunen. Zo heeft groep acht van De Kleine Weide in april onder andere een uitgebreide brunch voor 150 gasten georganiseerd.

Syrische vluchtelingenkinderen
De acties die de leerlingen organiseren zijn bedoeld voor projecten van War Child in het noorden van Libanon, waar de organisatie Syrische vluchtelingenkinderen helpt. Net als Nederlandse leerlingen hebben ook Syrische kinderen het recht om te spelen. Maar voor veel Syrische kinderen is spelen simpelweg niet mogelijk. In zogeheten Safe Spaces kunnen kinderen weer veilig spelen en nemen zij deel aan creatieve workshops, waardoor zij leren om te gaan met hun moeilijke situatie. Ook verzorgt War Child bijlessen Frans en rekenen, omdat veel kinderen door de oorlog niet meer naar school zijn geweest. Met behulp van de bijlessen kunnen zij weer zo snel mogelijk aanhaken bij het reguliere onderwijs.

War Child-ambassadeur Marco Borsato over zijn bezoek aan Syrische vluchtelingen:
“In Libanon heb ik gesproken met gevluchte Syrische kinderen. Het is heel belangrijk dat deze kinderen de kans krijgen op een veilige plek hun ervaringen te verwerken. Onderwijs krijgen en gewoon weer even kunnen spelen.”

Voor kids gaat de zon op
Basisscholen konden dit schooljaar weer gratis de schoolmusical Voor kids gaat de zon op aanvragen, naar een idee van Marco Borsato en geproduceerd door Albert Verlinde. De musical is 100% gesponsord tot stand gekomen door de steun van heel veel bedrijven. Scholen die zich aangemeld hebben voor de schoolmusical van War Child ontvingen een gratis musicalpakket met musicalboekjes, een cd met de liedjes en actiematerialen.

De gepimpte premières worden mede mogelijk gemaakt door Limousine.nl, Albert Verlinde Entertainment en Hollandse Handen.
Voor meer informatie over de schoolmusical: www.warchildschoolmusical.nl

Noot voor de redactie
Voor meer informatie, tijdstip en aanmelding om bij de première aanwezig te zijn, kunt u contact opnemen met onze persvoorlichter Mieke Wouters - 06 - 48 13 97 66 | mieke.wouters@warchild.nl