Marco Borsato en Albert Verlinde naar VIP première War Child musical in Tilburg

Amsterdam, 6 juni 2012 - De winnaar is bekend! Basisschool Klinkers in Tilburg krijgt op dinsdag 12 juni hoog bezoek tijdens hun opvoering van de War Child schoolmusical ‘Voor kids gaat de zon op’. Niemand minder dan Marco Borsato en Albert Verlinde zullen deze uitvoering bijwonen. Ook Talisia en Jeronimo zijn erbij. Een compleet gepimpte première met rode loper, limousine, fotomoment en natuurlijk VIP’s! Dat is wat de Tilburgse school te wachten staat. De school toveren we om tot een Carré op locatie.

De leerlingen van Klinkers waren dolenthousiast toen ze hoorden dat ze de première gewonnen hadden, zoals dit filmpje laat zien. Alle scholen die hun repetitie van een van de musicalliedjes op youtube hebben gezet maakten kans op het fantastische prijzenpakket. Op een speciaal YouTube kanaal (www.youtube.com/warchildmusical) zijn alle inzendingen te zien. Basisschool Klinkers in Tilburg zond ook een filmpje in en heeft nu de speciale première gewonnen. Waar deze school normaal gesproken zelf de musical schrijft is er dit jaar op aandringen van de leerlingen gekozen voor de War Child musical! De kinderen zullen het stuk een aantal opvoeren en ook organiseren ze acties om geld op te halen voor War Child.

Een musical is een geweldig middel om kinderen bewust te maken van wat er met leeftijdsgenootjes gebeurt als ze opgroeien in oorlog. De kracht van muziek is enorm, dat merkt War Child al jaren in haar werk met oorlogskinderen. Muziek is een taal die iedereen aanspreekt. Met deze musical worden kinderen op een speelse en creatieve manier bewust gemaakt van het thema ‘kinderen in oorlogsgebieden’. Dankzij de bijdragen van vele sponsoren en vrijwilligers is de musical volledig gesponsord gerealiseerd en gratis beschikbaar voor scholen.

War Child
War Child is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen. Met een creatieve aanpak biedt de organisatie psychosociale hulpverlening, onderwijs en bescherming aan kinderen in (voormalige) conflictgebieden. Muziek, theater, sport en spel, en ICT en media spelen daarbij een belangrijke rol. War Child is actief in 12 landen wereldwijd en werkt samen met tientallen lokale partnerorganisaties: www.warchild.nl

Noot voor de redactie:
U bent van harte uitgenodigd bij deze première aanwezig te zijn.

Wat en waar
dinsdag 12 juni
Basisschool Klinkers
Woerdenstraat 60
5036 BL Tilburg

aankomst bij de rode loper: 9.30 uur
start voorstelling: 10.00 uur

Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van foto’s op de rode loper. De tijd voor de voorstelling is beperkt dus ik hoor graag of u aanwezig zult zijn.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met:
Caroline van der Veeken, caroline.vanderveeken@warchild.nl | 06-4510 8074