Actietips

Inspiratie nodig voor acties? Om je een beetje op weg te helpen met het organiseren van een actie, vind je hieronder tips & tricks.

Muzikale Sponsorloop
Organiseer een muzikale sponsorloop. Een sponsorformulier krijg je van ons en kan je hier downloaden. Om het muzikaal te maken, draai je de liedjes van de War Child musical ‘De Koning te Rijk’ of ‘Voor Kids Gaat De Zon Op’ of ga voor een Afrikaans thema met trommels. Deze cd’s ontvang je gratis in een actiepakket die je thuisgestuurd krijgt. Wil je helemaal in thema gaan, ga dan feestelijk verkleed. Hoeveel rondjes ren jij voor oorlogskinderen?

Fancy Fair: ‘Do it yourself and sell it’
Organiseer een zomerse Fancy Fair met een rommelmarkt, veiling, diverse acties en activiteiten, workshops, koek & zopie en een kledingmarkt. Activiteiten zoals het rad van avontuur, blikken gooien, schminken of een grabbelton zijn de toppers van de dag. Laat kinderen de op school geknutselde kunstwerkjes verkopen. Kinderen vinden het leuk om zelf de activiteiten te bedenken en uit te voeren. Tegelijkertijd oefenen ze met samenwerken. Lekkernijen, spelletjes en muziek tijdens de Fancy Fair: het recept voor een bijzondere dag.

Bonte avond
Organiseer een bonte avond op de club, vereniging, op school of thuis met je vrienden en familie. Naast de fantastische optredens van iedereen die meedoet, is het ook leuk om een rad van fortuin met prijzen te regelen. Of tegen een vergoeding kunnen er verzoeknummers worden gedraaid. Zet je talent in. Waar ben je goed in? Kan je heel mooi piano spelen? Of misschien wel een vette goocheltruc? Of dans de sterren van de hemel!

Laat je talent zien tijdens de ‘War Child Playground’ op 14 juni
Op 14 juni 2017, nationale buitenspeeldag, wordt het Stadhuisplein omgetoverd tot ‘War Child Playground’. Een gratis festival met verschillende activiteiten zoals een fotobooth, een wensfontein van Niels Oosthoek (bekende Youtuber van de War Child Kidsclub) en een Silent Disco. Dit is je kans om voor een groot publiek je talent te laten zien! Je kunt je ter plekke inschrijven voor ‘5 minutes of fame’ in ruil voor een donatie van minimaal 5 euro. Weet je nu al dat je mee wil doen? Laat het ons dan alvast weten via actie@warchild.nl

Tot slot: vergeet niet waar je het voor doet. Probeer met elkaar zo veel mogelijk mensen enthousiast te krijgen om jou te sponsoren én mee te doen met je actie. Heel veel succes en alvast bedankt voor je inzet!

Meedenken met acties vinden wij leuk! Het actieteam ‘Lelystad voor War Child’ helpt graag verder. Neem gerust contact met ons op via actie@warchild.nl of via 020-4227777.

Succes!