Lavinia Meijer & Friends voor War Child in Paradiso op Wereld Vluchtelingendag, 20 juni

Presentatie in handen van Freek de Jonge
Amsterdam, 31 mei 2018, 16.00 uur
 
Op woensdag 20 juni organiseert harpiste Lavinia Meijer in Paradiso ‘Lavinia Meijer & Friends voor War Child’. Die dag is het Wereld Vluchtelingendag. Tijdens deze speciale benefietavond voor War Child komen Giovanca, Paul de Munnik, Carel Kraayenhof, Connie Palmen, Michiel Borstlap, Vera Mann, Celine Cairo, Remy van Kesteren, Leila Prnjavorac, Hadewych Minis, Isaac Bullock en Feico Deutekom in actie voor War Child. De presentatie is in handen van cabaretier Freek de Jonge.

Lavinia Meijer: “We kunnen samen echt iets doen om vluchtelingen - en in het bijzonder kinderen - te helpen. Vorig jaar zomer maakte ik op het Griekse eiland Lesbos muziek met gevluchte kinderen. Het plezier van die kinderen – ondanks hun heftige verhalen – neem ik deze avond met mij mee. Samen met alle artiesten en het publiek wil ik op deze bijzondere avond War Child steunen. Zodat nog meer oorlogskinderen hun traumatische ervaringen kunnen verwerken en weer positief naar de toekomst kijken.”

Volgens de UNHCR zijn ruim 65 miljoen mensen momenteel op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Ongeveer de helft daarvan zijn kinderen. Momenteel is War Child actief in veertien landen waar honderdduizenden kinderen aan haar activiteiten meedoen. War Child biedt oorlogskinderen al ruim twintig jaar een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs. De organisatie maakt daarbij onder meer gebruik van creatieve methodes als muziek, dans en spel.

De kaartverkoop voor ‘Lavinia Meijer & Friends voor War Child’ is inmiddels van start gegaan. De opbrengsten van de avond komen ten goede aan de projecten van War Child in de landen waarin zij werkt. Alle artiesten zetten zich belangeloos in deze avond. ‘Lavinia Meijer & Friends voor War Child’ wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van Paradiso, Ellis Faas, Scherpontwerp en Sandra Chedi.
 

 
Noot voor redacties (niet voor publicatie):
 
Media zijn van harte uitgenodigd om verslag te doen van deze avond in Paradiso.
Voor aanmelden, meer informatie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Peter Schouten, woordvoerder War Child.
Bij gebruik van meegestuurde foto’s graag credits: Jeppe Schilder / War Child