• Slag om Mosul
    War Child zet direct extra hulp in.
Show thumbnails Hide thumbnails

Help War Child

De oorlog uit een kind te halen

Irak

Irak is jarenlang door oorlog geteisterd. Op dit moment is de Islamitische Staat (IS) actief. Kinderen lijden onder het toegenomen geweld en zijn hun leven niet zeker.

Dit is er aan de hand
Politieke crisis, extremistische groepen en conflict van Noord tot Zuid hebben het leven van miljoenen kinderen ontwricht. Hun steden en dorpen zijn verwoest. Elke dag lopen ze een groot risico om ontvoerd of gemarteld te worden. Sommige kinderen krijgen explosieven op hun lichamen geplakt. Er is een ernstig gebrek aan onderwijs. Ook is er gebrek aan veiligheid, kennis en psychosociale zorg. Precies de dingen die nodig zijn om kinderen die moeten opgroeien in een conflictsituatie toch een kans op een betere toekomst te kunnen geven.

Wat War Child doet
Sinds december 2014 is War Child een gezamenlijk programma gestart in Irak met War Child UK, gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit project richt zich op de bescherming van de meest kwetsbare kinderen. Ook voorziet dit programma in psychosociale hulp, waardoor kinderen hun negatieve ervaringen kunnen verwerken. De focus ligt op kinderen die in Noord-Irak verblijven en door het conflict geen vast woon- of verblijfplaats meer hebben. 

Daar, in Koerdistan, werken we aan Safe Spaces voor vluchtelingen van Syrië en Irak. Een plek waar kinderen met elkaar kunnen praten en spelen, en weer kind kunnen zijn. Maar ook een plek waar ze kunnen dealen met hun ervaringen door middel van creatieve methodes. Op deze manier werken ze aan hun toekomst.