Show thumbnails Hide thumbnails

Help War Child

De oorlog uit een kind te halen

Colombia

Colombia is een land van chronisch geweld. Conflicten tussen rebellenlegers als de FARC en de ELN, het regeringsleger en gewapende milities houden het Zuid-Amerikaanse land ten zuiden van Aruba al sinds halverwege vorige eeuw in hun greep.

Dit is er aan de hand

Het conflict in Colombia blijft voortsluimeren, ook gevoed door criminele motieven. Drugshandel, afpersing en kidnapping zijn big business.

Door de continue strijd is in Colombia een cultuur van geweld ontstaan. Vechten in plaats van praten is op veel plaatsen normaal geworden. Mensenrechtenactivisten, vakbondsleiders en politici zijn hun leven niet zeker. Het resultaat: honderdduizenden doden. Ruim een miljoen kinderen verdreven van hun thuis.

Kinderen leven in armoedige omstandigheden op het platteland, of hangen rond in de sloppenwijken van grote steden. Kinderen die snel geneigd zijn om zich aan te sluiten bij gewapende bendes, omdat ze geen alternatief zien voor hun wereld van armoede en geweld. Kinderen die uit onmacht kindsoldaat worden.

Dit doen wij

War Child beschermt kinderen in Colombia tegen geweld en misbruik. En wil vooral voorkomen dat ze zich aansluiten bij gewapende groepen en kindsoldaat worden. Ook ondersteunen we lokale organisaties die voormalig kindsoldaten helpen terug te keren in de maatschappij. Zodat ze niet terugvallen in een leven van geweld. Dat doen we met zelf ontwikkelde programma’s. Programma’s die het hele dorp of de hele buurt activeren om samen met de kinderen te werken aan veiligheid en kennis.

In deze programma’s worden kinderen gestimuleerd hun nare herinneringen uit hun tijd als kindsoldaat te verwerken via creatieve en recreatieve activiteiten. Scholen en theaters dienen als uitlaatklep voor ingrijpende ervaringen, en zijn tegelijk podia voor voorlichting over kinderrechten. Zodat zoveel mogelijk mensen voordeel hebben bij hun boodschap. Zodat zoveel mogelijk mensen leren van elkaar.

Meer informatie

Scholen

War Child werkt onder meer in Papagayo samen met scholen om kinderen weerbaarder te maken. Zodat ze zich minder snel bij gewapende bendes aansluiten.

Toneelspelen

Kinderen in de sloppenwijken van Medellin en Cali kruipen tijdelijk in de huid van een ander tijdens de theaterworkshops die gesteund worden door War Child.

Hot Line

De Kindertelefoon in Cali is er voor kinderen die zich thuis niet veilig voelen. Dat is belangrijk, want deze kinderen zijn sneller geneigd te vluchten in gewapende bendes.

Word Friend van War Child

Meedoen als Friend van War Child kan op verschillende manieren. Immers, vriendschap kent ook vele vormen. Doneer geld waarmee we projecten kunnen ontwikkelen, kom in actie om fondsen te werven of word Bedrijfssponsor met het hele bedrijf.

Doneer

War Child gelooft in de kracht van oorlogskinderen om hun eigen leven vorm te geven. Daar hebben ze natuurlijk zoveel mogelijk vrienden bij nodig. Word daarom ook Friend van War Child. Doneer nu, en samen halen we de oorlog uit een kind.

Kom in Actie

Organiseer een benefietfeest, een sponsorloop rond de kerk, een veiling op je sportclub. Meedoen met War Child kan thuis, op school, waar dan ook. Alleen of samen met anderen. Wij steunen je met tips, promotiemateriaal en je eigen actiepagina.

Word Bedrijfssponsor

Oorlogskinderen helpen kost geld. Vergroot het bereik van War Child met een zakelijke financiële bijdrage of bedrijfssponsoring in natura. Maak de uitbreiding van onze projecten mogelijk, en geef nieuwe projecten een kans. Word Bedrijfssponsor.