• Ahmad
    kon niet meer slapen van de bommen
  • Hamza en Assil vluchtten voor het geweld in Gaza
    Ze kunnen nu terecht in een Safe Space van War Child
Show thumbnails Hide thumbnails

Help War Child

De oorlog uit een kind te halen

Bezet Palestijns Gebied

Kinderen in Israël en met name in bezet Palestijns gebied groeien op in een sfeer van constante spanning. Geweld ligt dagelijks op de loer. Zonder actieve inzet is het vooruitzicht op een vreedzame samenleving ver te zoeken.

Dit is er aan de hand

Het conflict tussen Israël en de Palestijnen is een complex geografisch, etnisch en religieus conflict. De afgelopen 66 jaar kenmerkten zich door verschillende periodes van extreem geweld. In de getroffen gebieden laait het conflict herhaaldelijk weer op en er is een constante dreiging van geweld. 

Kinderen groeien in deze gebieden op in een sfeer van woede en angst, en hebben dagelijks te maken met de gevolgen van geweld. Ze voelen zich bedreigd, gevangen, machteloos, keren in zichzelf en hebben last van nachtmerries.

Dit doen wij

War Child kiest altijd partij voor de kinderen. We hebben oog voor gevolgen van het conflict voor zowel Joods Israëlische als Palestijnse kinderen. Israëlische kinderen die door het conflict worden geraakt, krijgen ondersteuning van Israël. Daarom richten de programma’s van War Child zich op de Palestijnse kinderen.

War Child biedt kinderen in bezet Palestijns gebied een kans om te ontsnappen aan de verstikkende realiteit. Om even te vluchten uit de spiraal van negativiteit en uitzichtloosheid van hun ommuurde bestaan. Dat doen we samen met lokale organisaties, ouders, leraren, bestuurders en vooral met de kinderen zelf. In Israël steunt War Child een organisatie die zich inzet voor bescherming van kinderrechten voor Palestijnse kinderen.

Via toneelworkshops helpt War Child kinderen in bezet Palestijns gebied weer kind te zijn. Weg van de druk, in een veilige omgeving. Ze kunnen hun verhaal vertellen aan een publiek van leeftijdgenootjes en volwassenen. Ze leren hun emoties uiten en doen zelfvertrouwen op. Ze durven weer vrienden te maken. Ook maakt War Child zich via samenwerking met plaatselijke instanties sterk voor betere kinderrechten. Zo faciliteert War Child juridische voorlichting aan jongeren die onder militair recht zijn gearresteerd. Want een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit.

Meer informatie

Verwerken en ontladen

Als je leeft in een continu gespannen omgeving is het goed om te weten hoe je het beste om kunt gaan met je emoties en die van anderen. Op tientallen scholen in Gaza krijgen jongeren toegang tot de door War Child ontwikkelde DEAL programma’s.

JeugdHelden

Buitenspelen is voor veel kinderen in bezet Palestijns gebied te gevaarlijk, er is geen ruimte of geen toezicht. Kinderen kunnen zich nergens uiten. War Child en Right To Play laten kinderen in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever veilig spelen en veilig opgroeien.

Voorlichting over rechten

In het Palestijnse Oost-Jeruzalem worden minderjarigen worden vaak midden in de nacht opgepakt, en voor een rechter voorgeleid. War Child ondersteunt in Oost-Jeruzalem de organisatie Madaa die voorlichting over kinderrechten geeft.

Word Friend van War Child

Meedoen als Friend van War Child kan op verschillende manieren. Immers, vriendschap kent ook vele vormen. Doneer geld waarmee we projecten kunnen ontwikkelen, kom in actie om fondsen te werven of word Bedrijfssponsor met het hele bedrijf.

Doneer

War Child gelooft in de kracht van oorlogskinderen om hun eigen leven vorm te geven. Daar hebben ze natuurlijk zoveel mogelijk vrienden bij nodig. Word daarom ook Friend van War Child. Doneer nu, en samen halen we de oorlog uit een kind.

Kom in Actie

Organiseer een benefietfeest, een sponsorloop rond de kerk, een veiling op je sportclub. Meedoen met War Child kan thuis, op school, waar dan ook. Alleen of samen met anderen. Wij steunen je met tips, promotiemateriaal en je eigen actiepagina.

Word Bedrijfssponsor

Oorlogskinderen helpen kost geld. Vergroot het bereik van War Child met een zakelijke financiële bijdrage of bedrijfssponsoring in natura. Maak de uitbreiding van onze projecten mogelijk, en geef nieuwe projecten een kans. Word Bedrijfssponsor.