Lancering nieuwe War Child schoolmusical door Guus Meeuwis

Amsterdam, 13 januari 2014 - Guus Meeuwis zei volmondig 'ja' toen War Child vroeg of hij het gezicht wilde worden van de nieuwe schoolmusical van War Child. Vandaag lanceert hij, samen met William Spaaij, in Koninklijk Theater Carré op feestelijke wijze de musical De Koning Te Rijk.

Tijdens de lancering maakt de zanger bekend welke twee liedjes hij aan de schoolmusical van War Child ter beschikking heeft gesteld. Eén liedje zal hij meteen, samen met kinderen van de Jeugdtheaterschool Zuidoost, op het podium ten gehore brengen. De liedjes van Guus zijn opgenomen in het script van het spannende avonturenverhaal, dat tot stand is gekomen in samenwerking met Albert Verlinde Entertainment.

Guus Meeuwis neemt het stokje over van Marco Borsato als gezicht van de nieuwe musical. Scholen die de musical opvoeren en een actie organiseren maken kans op een bijzondere VIP-première.

De Koning Te Rijk is een grappig, ontroerend en spannend verhaal dat gaat over kinderen die verzeild raken in een avontuur dat ze langs verschillende geschiedenisverhalen brengt. Ze leren dat oorlog niet zo ver van hun bed is als ze in eerste instantie dachten.

Het verhaal is geschreven door Dick van den Heuvel en de liedjes door Mark Kuijpers.

Voor meer informatie over de musical: www.warchildschoolmusical.nl.