Lage kostenbeleid

Je mag verwachten dat het geld wat wij ontvangen, ten goede komt aan de hulp aan kinderen in oorlog. Zodat zij opgevangen worden en weer een beter bestaan kunnen opbouwen. Dat vinden wij logisch. Daarom werken wij met een lage kostenbeleid

Maximaal 15% kosten

Wij willen dat er zoveel mogelijk geld bij onze programma’s terecht komt, zodat er zoveel mogelijk kinderen deel kunnen nemen aan onze projecten. Daar maken wij ons hard voor. Altijd. In ons jaarverslag lees je alles over hoe wij ons geld besteden.

De cijfers liegen er niet om

Wat valt er precies onder het begrip 'kosten'? Daar zijn wij heel helder in: alle uitgaven die wij maken. Salarissen van medewerkers bijvoorbeeld, of kosten die we maken om fondsen te werven. Maar ook kantoorartikelen of reclamecampagnes. Hierin blijven wij ruimschoots onder de norm van het CBF-keurmerk. Deze richtlijn stelt dat niet meer dan 25% van de totale kosten uit fondsenwerving mag bestaan.

Meisje uit Syrie_War Child programma in Libanon

Alia (13) uit Syrië in een vluchtelingenkamp in Libanon doet mee met onze projecten

Foto: War Child

Kantoorpand

Het lage kostenbeleid geldt ook voor onze huisvesting. Wij hebben daarom voor een kantoorpand gekozen op de meest geschikte en zo goedkoop mogelijke plek, tegen een zo gunstig mogelijk tarief. We zitten daarom in een woonwijk, boven een supermarkt. Ook hebben wij bewust gekozen voor een huurpand, zodat we niet gebonden zijn.

Mede mogelijk gemaakt door…

Dit alles zou onmogelijk zijn zonder sponsors. Wij hebben een enorm Business Netwerk van bereidwillige bedrijven en mensen achter ons staan. Marketing- en communicatiemiddelen, evenementen, kantoorartikelen, computers, mobieltjes en zelfs auto’s worden betaald door onze Business Partners en -Friends. Wij zijn het enige goede doel in Nederland dat dit op deze schaal doet.