Sponsorloop organiseren voor War Child

Rennen en tegelijkertijd kinderen in oorlog helpen? Dat kan! Organiseer met jouw klas of school een eigen War Child-sponsorloop en zoek zo veel mogelijk sponsors.
Sponsorloop organiseren War Child

Organiseer je eigen War Child Sponsorloop

Rennen voor kinderen in oorlog

Over de hele wereld leven er miljoenen kinderen in oorlog. Kinderen zoals voormalig kindsoldaat Filip uit Oeganda. In 2006 nam hij deel aan onze programma's in Oeganda. Nu, al die jaren later, rent hij dagelijks om zijn hoofd leeg te maken. Zo probeert hij zijn nare ervaringen achter zich te laten. Want "sport kan een uitweg uit de ellende zijn, alles is mogelijk" aldus ambassadeur Vivianne Miedema, spits van de OranjeLeeuwinnen en Arsenal.

Door jezelf tijdens een sponsorloop in het zweet te rennen, kun jij kinderen als Filip helpen. Kom in actie: organiseer met jouw klas of school een sponsorloop voor War Child. Sponsors zoeken, sportschoenen aan en gaan.

“Iedere ronde telt voor kinderen in oorlog, zet 'm op!"
Vivianne Miedema

War Child-sponsorlooppakket en gymles

Met het War Child-sponsorlooppakket dat wij samen met Vivianne hebben gemaakt, ga je vliegend van start. In het pakket vind je onder andere een stappenplan, sponsor- en stempelkaart voor leerlingen en een promotieposter. Begin op tijd met sponsors zoeken voor je sponsorloop en download het sponsorlooppakket.

Goed voorbereid de sponsorloop afleggen? Met deze War Child-gymles ben jij straks klaar voor de start. In de gymles staan sport- en spelactiviteiten die wij ook met kinderen in oorlog doen. Zo leren zij omgaan met hun boosheid, verdriet en leren ze weer nieuwe vrienden te maken. Hoe dit precies werkt? Doe de gymles en ervaar het samen met je klas!

Weet waarvoor je rent

Als je voor ons gaat rennen, is het natuurlijk goed om te weten waar je het precies voor doet. Vraag daarom een voorlichter aan, gebruik ons speciale lespakket of houd jouw spreekbeurt/werkstuk over ons werk.

Ik wil een sponsorloop organiseren

Geweldig dat jij hard gaat rennen en sponsors gaat zoeken voor kinderen in oorlog, Vivianne is trots op je!

Met de opbrengst van jouw sponsorloop creëren we veilige plekken waar kinderen in oorlog kunnen sporten, spelen en leren. Onze activiteiten helpen de kinderen hun angst vergeten, en op de veilige plekken kunnen ze onderwijs volgen en nieuwe vrienden maken. Zo helpen we kinderen de touwtjes in handen nemen.

“Bij ons kunnen kinderen aan sport doen, waardoor ze zich kunnen ontspannen. Iets dat ik eerst niet kon. Kinderen komen op voor hun rechten. Net als ik. Ik kan nu sporten, ik kan rennen. Dankzij War Child heb ik mijn leven teruggevonden."
Filip, ex-kindsoldaat uit Oeganda