• Andrew
    is 12 jaar als hij in zijn slaap wordt overvallen door rebellen..
    http://www.youtube.com/watch?v=p4ojzjRZJsY
Show thumbnails Hide thumbnails

Kindsoldaten

1 op de 10 soldaten is een kind. Ieder jaar worden 250.000 kinderen wereldwijd actief ingezet in oorlogen. Kind en soldaat kan en mag niet samen gaan. En toch gebeurt het. Elke dag. Wie zijn deze kindsoldaten? Wat moeten ze doen? Wat doet War Child? En wat kun jij doen?

Wie zijn kindsoldaten?

Kindsoldaten zijn kinderen die dienen in een regeringsleger of in een andere georganiseerde gewapende groep, zoals milities, guerrillagroepen en paramilitaire groepen. De grootste risicogroepen zijn kinderen uit arme gezinnen, wezen of vluchtelingen, kinderen die geen onderwijs hebben genoten en kinderen die leven in oorlogsgebieden.

Kindsoldaten moeten actief meevechten. Zij moeten moorden, plunderen en verkrachten. Maar deze kinderen worden ook op een andere manier ingezet. Bijvoorbeeld als drager, kok, spion, wachter of seksslaaf.

Leven bij een gewapende groep heeft drastische gevolgen voor de toekomst van deze kinderen. Ze groeien op in een gewelddadige omgeving met andere normen en gebruiken dan die ze gewend zijn. Ze raken hun familie en vrienden kwijt en missen onderwijs. Dit kan enkele maanden tot jaren duren.

Alles over Kindsoldaten

Waar bevinden kindsoldaten zich?

Download informatie over kindsoldaten

Wat kan jij doen voor kindsoldaten?

Verhalen van Kindsoldaten

Het verhaal van Gabriela

Het verhaal van Papy

Het verhaal van Andrew