Samen halen we de oorlog uit een kind, help jij mee?

Dit jaar bestaat War Child 25 jaar. Dat is geen reden tot feest, maar een extra stimulans om ons meer dan ooit in te zetten voor kinderen in oorlog. Met internationale partners en organisaties - en met jou.

Onze ambities zijn – zoals je van ons gewend bent – ook dit jaar weer hoog. Dat zijn we aan jou, maar vooral aan de 142 miljoen kinderen in conflictgebieden verplicht. Samen willen we méér kinderen in oorlogsgebieden beter helpen. Kunnen kinderen in oorlog ook dit jaar op jouw steun rekenen?

Lees meer

Je geeft een klas sport- en spelmateriaal

Je geeft een kind een jaar lang psychosociale steun

Je helpt ons lokale begeleiders trainen

Je doneert aan psychosociale steun voor kinderen

Wij registreren jouw gegevens en gaan hier eerlijk mee om. Lees hier waarom.

Doe mee

Help kinderen hun kracht terugvinden

€45.000

€41.826

Women with girl in Afghanistan _War Child_ 171212

“In 2020 leggen wij de lat nog hoger. Dat zijn we aan jou, maar vooral aan de 142 miljoen kinderen in oorlog verplicht. Help jij ons mee?“

Ons doel

Het aantal gewapende conflicten in de wereld groeit - en dus ook het aantal kinderen dat er middenin zit.

Op dit moment groeien 142 miljoen kinderen op in conflictgebieden. Dit zijn ruim zes miljoen klaslokalen vol kwetsbare kinderen die weinig anders kennen dan gemis, geweld en gevaar. Een groot aantal hiervan kampt met psychosociale problemen door de invloed van oorlog en geweld.

Refugee father with girl on his arm, fled from Venezuela to Colombia

Deze vader en dochter uit Venezuela zijn, net zoals miljoenen landgenoten, op zoek naar eten, onderdak en medicatie

Foto: War Child

Onzichtbare littekens

Veel kinderen met oorlogservaringen worden angstig, teruggetrokken of boos. Overdag missen zij hun huis, vriendjes en familie, en in hun dromen horen zij de bommen weer vallen. Hun littekens zijn vaak onzichtbaar, maar daarom zeker niet minder erg.

Een kwart eeuw ervaring

War Child zet zich al bijna een kwart eeuw in voor psychosociale steun, bescherming en onderwijs voor de kinderen die dit dringend nodig hebben. Ons doel is altijd hetzelfde geweest, maar onze methodiek is in de loop der jaren sterk verbeterd.

Zo onderzoekt ons team van wetenschappers dag in dag uit of onze programma's effectief zijn, wat er beter kan en hoe we nog meer kinderen kunnen helpen. Door deze kritische houding zorgen we ervoor dat wij, net zoals de kinderen in onze programma's, voortdurend blijven leren en groeien.

War Child helpt kinderen in oorlog weer kind zijn op veilige plekken

Op onze Veilige Plekken helpen wij kinderen zoals de uit Mosul gevluchte Mariam de controle over hun leven terug te pakken

Foto: War Child

Ambities voor 2020

In 2020 leggen wij de lat nog hoger omdat de conflicten en de gevolgen ervan voor kinderen steeds ernstiger én complexer worden. Daarom bundelen wij onze krachten, en delen wij onze jarenlange kennis en ervaring met andere (inter)nationale organisaties. Want we kunnen het simpelweg niet alleen.

Met de uitbreiding van wereldwijde programma's zoals TeamUp en Can't Wait to Learn en het verder aanscherpen van onze wetenschappelijk onderbouwde interventies zetten wij alles op alles om zoveel mogelijk kinderen in oorlog te ondersteunen.

Geef kinderen houvast

Samen hopen we dit jaar nog meer kinderen in oorlogsgebieden beter te helpen. Kunnen wij ook in 2020 op jouw hulp rekenen?

Boy in Uganda joining TeamUp _ War Child

Onze sport- en spelactiviteiten en onderwijsprogramma's in Uganda helpen kwetsbare kinderen hun veerkracht opbouwen. Zo kunnen zij stap voor stap herstellen van de gevolgen van hun vlucht.

Foto: War Child

Deel deze campagne:

Samen halen we de oorlog uit een kind.

Bloem doodle War Child
“Zoveel mogelijk kinderen in oorlog bereiken - dat doen wij door het delen van onze expertise op het gebied van psychosociale steun, onderwijs en bescherming."
Tjipke Bergsma, directeur War Child Holland