Ain't no mountain high enough

Tooske naar de Top!

‘I did it’, riep Tooske Ragas vanaf de top van de Kilimanjaro. Als kersverse ambassadeur ging ze de uitdaging aan: 5.895 meter de hoogte in om zoveel mogelijk geld op te halen voor oorlogskinderen die onze hulp zo ontzettend hard nodig hebben.

Tooske zei meteen ja toen haar werd gevraagd om mee te doen aan de Kili-Challenge. “Ik wil mijn gevoel van machteloosheid omzetten in daden. In Colombia heb ik met eigen ogen gezien hoe kinderen opgroeien in angst en elke dag worden geconfronteerd met geweld.” Ze haalde zelfs zeven enthousiaste vriendinnen over om met haar mee te klimmen.

In totaal gingen tijdens de derde editie 75 doorzetters de uitdaging aan. En met elkaar haalden ze maar liefst € 384.663 euro op. Een geweldig bedrag waar we 5.657 oorlogskinderen mee kunnen helpen!

“De eerste dagen op de berg waren prachtig”, vertelt Tooske. Maar toen kwamen de laatste loodjes. "Die waren zo zwaar. De weg naar de top was elf uur non-stop over de rotsen klauteren in tien graden onder nul en een rugzak van acht kilo. Stoppen was geen optie. Je kunt niet omdraaien. Verstand op nul en doorgaan.” Eenmaal op de top werd al het afzien beloond. “Wáánzinnig. Ik stond op het dak van Afrika. Wat een uitzicht! En ik ben beretrots op mezelf dat ik dit heb gedaan.” 

Ben je geïnspireerd geraakt door Tooske en de andere Kili-Challengers? Kom naar een infoavond of online seminar en laat je informeren door het Kili team. Kijk voor de verschillende data op deze pagina en wie weet zie jij straks ook de zon opkomen vanaf het dak van Afrika?