De beklimming

Met zijn witte top die hoog boven de savanne uitsteekt en zijn vijf verschillende klimaatzones heeft de Kilimanjaro iets magisch. Op weg naar de top wandel je door tropisch regenwoud en over ruw en koud terrein: geen stap, uitzicht of indruk is hetzelfde. Uhuru Peak (piek van de vrijheid) ligt op 5895m boven de zeespiegel. De beklimming van de hoogste vulkaan ter wereld is een flinke beproeving, maar dat maakt het juist zo aantrekkelijk en bijzonder.

De hoogste vulkaan ter wereld beklimmen

We beklimmen de Kilimanjaro via de Machame route. Voor het bereiken van de Uhuru Peak trekken wij vijfenhalve dag dag uit, zodat de acclimatisatie optimaal is en de kans op het bereiken van de top het grootst. De tocht begint bij Machame Gate, gelegen in het regenwoud aan de zuidkant van de Kilimanjaro. De route loopt door schitterende bossen via de heide zones naar het Shira plateau. Vervolgens loop je via de zuidelijke ijsvelden naar Barafu Camp en door naar de top. Via Mweka route dalen we af naar Millenium Camp waar we nog een nacht verblijven om de dag erop terug te keren in Arusha. De Machame route is ongeveer 62 km van gate tot gate en duurt zeven dagen.

Bekijk onderstaande korte film (10 min.) van de eerste editie om een idee te krijgen hoe het eraan toe gaat:

Geen 'walk in the park'

De beklimming van de Kilimanjaro is zeker geen walk in the park. Maar met een goede voorbereiding en professionele begeleiding is het goed te doen. Daarom werken we samen met Mountain Network. Deze organisatie heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de klim- en bergsport en organiseert al 10 jaar succesvolle expedities naar de Kilimanjaro. Meer informatie over Mountain Network op www.mountain-network.nl

Klaarstomen voor de top

War Child doet er alles aan om je klaar te stomen voor de top. We organiseren drie voorbereidende bijeenkomsten waar we je uitdagen om je grenzen te verleggen en jezelf te overtreffen. Na je inschrijving ontvang je een uitgebreide trainings- en uitrustingshandleiding. Verder staat Mountain Network klaar om al je vragen over de fysieke voorbereiding en materialen te beantwoorden. 

Trainen in de Ardennen

Eén van de drie voorbereidende bijeenkomsten is een trainingsweekend in de Belgische Ardennen. Tijdens dit sportieve weekend in een sfeervolle kasteelboerderij van Mountain Network, kun je alvast kennismaken met de mensen uit jouw groep. Je kunt je kleding en uitrusting checken, wennen aan het slapen in tentjes en veel wandelen in het heuvellandschap van de Lesse vallei. Dit compleet verzorgde weekend is inbegrepen in de prijs van de Kili-Challenge. Vervoer naar de Ardennen is op eigen gelegenheid.

Post tours

De Kilimanjaro ligt in het prachtige noordoosten van Tanzania. Een aanrader om hier op verkenning te gaan en de ongelooflijke hoeveelheid en diversiteit aan diersoorten te ontdekken. Aansluitend aan de expeditie biedt Mountain Network een dagtour in Arusha National park aan en een 3-daagse safari.

Vragen?

Uitgebreide informatie over de reis, expeditie en (fysieke) voorbereiding kun je vinden in dit document van reisorganisatie Mountain Network. Je kunt ze ook persoonlijk een vraag stellen op travel@mountain-network.nl. Bekijk onze pagina met veelgestelde vragen. Staat het antwoord er niet bij, mail dan naar challenge@warchild.nl of bel met 020 422 77 77