Waanzinnige Winterspelen

De Olympische Winterspelen zitten er weer op. Wat was het waanzinnig! En wat hebben de Nederlandse sporters het goed gedaan.

Jarenlang oefenen
Vier jaar lang hebben zij geoefend en zich voorbereid op de Spelen. Hoe spannend is het dan als je eindelijk je talent aan iedereen mag laten zien? Dan wil je natuurlijk geen fouten maken en de beste zijn. En dat is de sporters gelukt met zoveel medailles!

Nog meer goud
Bij de BZT-show hebben we onze eigen Winterspelen georganiseerd. Vol met grappige, gekke en spectaculaire onderdelen. We hebben veel talent voorbij zien komen in pinguin-buikschuiven, bumber-voetbal of vrieskast-zitten. De gouden medailles vlogen ons om de oren.

Organiseer je eigen Spelen
Nu de officiële Winterspelen weer voorbij zijn, ben je misschien zelf wel aangestoken met het sport-virus. Kom dan snel van die bank af. Organiseer ook je eigen Winterspelen!

Tip
Ik geef je een aantal tips:

- Maak eerst een plan. Bedenk samen met je vrienden welke sporten er meedoen. Koekhap-slalommen? Of aardappelpoep estafette? Maak het zo gek als je wilt.
- Spreek met elkaar af wat de spelregels zijn.
- Kies voor welk land je speelt en welke vlag erbij hoort.
- En vergeet niet om alle mensen uit de buurt uit te nodigen om jullie aan te moedigen!

Klaar voor de start… af!
Voor deze Spelen hoef je geen jaren te oefenen. Dat kun jij vast veel sneller! Waarschijnlijk heb je dan zelfs nog tijd over om een waanzinnige actie voor War Child erbij bedenken. Om zo geld in te halen voor oorlogskinderen.

Dan krijg je van mij nu al een gouden medaille!

Groetjes,

Jetske