Vriendschap is als zuurstof

Met vrienden kun je plezier maken, geheimen delen en ben je nooit alleen. Bij vrienden voel je je veilig en kun je jezelf zijn. Kinderen die bij de BZT-show op bezoek komen, hebben soms een vriendschapskettinkje om. Ik vind het prachtig om te zien dat je zo blij bent met een vriendschap dat je jouw vriend of vriendin een ketting cadeau geeft!

Dagboeken

Toen ik jong was schreven mijn vriendinnen en ik hele schriften vol aan elkaar. Een soort dagboeken. Laatst ruimde ik mijn huis op en vond ik een oude doos met schriften die ik vroeger van mijn vriendinnen heb gekregen. Eigenlijk had ik het heel druk, maar ik kon het niet laten om even op de bank neer te ploffen en de schriftjes door te lezen. Wat een verhalen stonden er in! Die bewaar ik voor altijd.

Kletsen, kletsen, kletsen 

Het liefst ga ik samen met mijn vrienden gezellig uit eten en dan kletsen, kletsen en nog eens kletsen. Heerlijk! Met vriendinnen van vroeger ga ik een paar keer per jaar op reis. We zien elkaar veel te weinig omdat we werken, kinderen hebben en in andere steden wonen. Als we elkaar elke dag op school zouden zien, zou het een stuk makkelijker zijn.

Praten, lachen en relaxen

Iemand zie ik als een vriend als we goed kunnen praten, veel kunnen lachen, samen kunnen relaxen en als ik diegene kan vertrouwen. Als vriendschap niet zou bestaan zou het maar saai zijn in het leven. Vriendschap is bijna net zo belangrijk als zuurstof.

Vriendschap in oorlog

Kinderen die in oorlog leven moeten vaak vluchten en hun vrienden achterlaten. Afgelopen zomer ontmoette ik een jongen in Libanon. Hij was gevlucht uit Syrië en miste zijn vriend enorm. Zo erg dat hij elke nacht droomde dat hij weer bij hem was.