Semire maakt weer plannen

Semire is 15 jaar. Ze is de oudste in een gezin van zeven kinderen. Het gezin woont in de provincie Zuid-Kivu in DR Congo. Vier jaar geleden moest Semire vluchten uit haar dorp. Een rebellengroep viel haar dorp aan. In haar nieuwe dorp moest Semire heel zwaar werk doen. Ze moest wel, want ze wilde heel graag naar school.

Verliefd?

De baas van Semire’s werk zei dat hij verliefd op haar was. “Hij zei dat hij vader van mijn kinderen wilde worden”, vertelt Semire. “Hij gaf me cadeautjes; eten, kleren, make up en een mobieltje.” Semire raakte zwanger, maar toen liet haar baas niets meer van zich horen. Ook in het dorp lieten de mensen haar in de steek.

Weer plannen maken

Gelukkig werd Semire aangesproken door een medewerker van een kinderbeschermings-organisatie waarmee War Child werkt. Semire kan eindelijk praten over de dingen die ze heeft meegemaakt. Ze krijgt weer zelfvertrouwen en kan weer beter met andere mensen omgaan. “Ik zag dat andere meisjes hetzelfde hadden meegemaakt als ik. Ik voelde me niet meer alleen en het gaf me moed om vooruit te kijken en plannen te maken." Semire verdient nu haar geld met haar eigen winkeltje, zodat ze haar baby kan onderhouden. Ze woont weer bij haar familie.