Het verhaal

In 'Voor kids gaat de zon op' komen leerlingen van groep 8 letterlijk in een computergame over oorlog terecht. Vinden ze een manier om terug naar de echte wereld te komen? En overleven ze ondertussen de oorlog?

Het verhaal

De zomervakantie staat voor de deur. Groep 8 gaat bijna afscheid nemen van school en iedereen is natuurlijk nog druk met leren. Hoewel. Iedereen?

Jante, het stoerste meisje van de klas, houdt van computergames spelen. Haar favoriet is Pixel War 3.0, een game over oorlog. Ze speelt het stiekem in het computerlokaal. Lekker schieten en bommen gooien. Haar klasgenootjes vinden dit niet ok. Oorlogje spelen. Dat kan natuurlijk echt niet!

Zij vinden dat Jante moet stoppen met het spel, maar Jante wil dat niet: ze heeft bijna een nieuw level bereikt! Op dat moment crasht de computer, en komt ook nog eens de leraar er aan. Oh oh…

Gelukkig komt Kerre, de computernerd van de klas, het computerlokaal binnen. Jante smeekt hem de computer te repareren. Kerre zwicht, en doet uiteindelijk een poging. Maar dan gebeurt er iets vreemds. Pats! Boem! Knal! Plotseling klinken enorme knallen en is er een lichtflits.

Als Jante, Kerre en de andere klasgenoten daarna goed om zich heen kijken, zien ze dat ze niet meer in het nette computerlokaal zijn. Integendeel…Het lijkt wel op een gebied waar oorlog is. Dan valt het kwartje: ze zitten in Pixel War 3.0, de computergame van Jante! Wat nu?!?

Het einde van de musical verklappen we nog niet. Dat is niet eerlijk. En samen met de hele klas een musical opvoeren kan hard werken zijn. Maar geloof ons: met heel veel spelen en plezier, kom je een heel eind!

De musical duurt ongeveer 60 minuten en bevat 20 personages, maar dit is uit te breiden naar meer. Dat staat allemaal in de lerarenhandleiding die je ontvangt als je je aanmeldt.