Superactie

War Child schoolmusical levert altijd heel veel leuke inzamelingsacties op. Die van Basisschool Jeroen uit Den Haag waren wel heel bijzonder. In 2011 wonnen zij de VIP-Première

Ergens in oktober 2011 kwam ineens deze lipdub binnen.


De makers van dit filmpje zaten op basisschool Jeroen in Den Haag. Zij hadden de musical Voor kids gaat de zon op besteld en raakten razend enthousiast. Alles werd uit de kast getrokken om geld in te zamelen voor de hulp aan oorlogskinderen.

Samen in actie
De spil in het verhaal was Juf Sabine. Zij regelde bijna alles. Zo werden er levende fruitautomaten gemaakt waar je echt fruit mee kon winnen. Er werden mobiele telefoons ingezameld, en ingeruild voor geld. Moeders hielpen met het maken van hapjes en drankjes die door de kinderen werden verkocht en nog heel veel meer. 
 
316 kinderen geholpen
Op de dag van de uitvoering kwam presentatrice Jetske van den Elsen langs. Een echte tv-ster om de VIP-Première van deze winnaars extra bijzonder te maken. En bijzonder was het. Met het bestellen van de musical en de opbrengst van alle acties kon basisschool Jeroen uiteindelijk 316 oorlogskinderen helpen! Dankzij hen kunnen deze kinderen weer leren en spelen. Gewoon kind zijn. Bestel ook de War Child Schoolmusical en help mee.