Getuigenis uit Libanon

De oorlog in Syrië duurt nu drie jaar. Fyraz vluchtte voor deze oorlog. Samen met zijn familie woont hij in een garage in Libanon. In een video die hoort bij het War Child lespakket van KlasseTV vertelt hij zijn verhaal.


Verantwoordelijk

Minou Hexspoor werkt voor War Child in Libanon. Zij kwam langs vanwege het lugubere jubileum en kent Firaz persoonlijk. “Firaz houdt ervan om in de spotlights te staan,” vertelt Minou. “Hij heeft ook behoorlijke dans moves.” Firaz danst om te ontladen. Dat is nodig, volgens Minou: “Hij heeft veel te vroeg veel teveel verantwoordelijkheden op zich moeten nemen. Zo is hij op zijn veertiende al de belangrijkste kostwinner van het gezin.”

Garagestad
Firaz woont met zijn familie in een garage in Noord-Libanon. Net als vele andere gezinnen. Bijna alle Libanese garages langs de grens met Syrië worden bewoond door gevluchte Syriërs. De vader van Firaz is gehandicapt, waardoor Firaz moet werken. De ouders van Firaz vinden het niet leuk dat hun zoon niet naar school kan.

Musical
Minou geeft aan dat de financiële steun van leerlingen die in actie komen met de War Child Schoolmusical enorm helpt. “Het is belangrijk voor kinderen als Firaz om af en toe in de schijnwerpers te kunnen staan. Om zich op een creatieve manier te kunnen uiten. En omdat zoveel kinderen zijn gevlucht, kunnen we iedere euro gebruiken. De War Child Schoolmusical en de hieruit voortvloeiende donaties dragen daaraan bij." Bestel hier de War Child Schoolmusical en help mee.