De actietips!

Wil je graag in actie komen maar weet je niet zo goed hoe? Lisa Wade geeft je een aantal tips!

Lisa Wade zet zich in voor War Child. Ze is presentatrice van Het Klokhuis en 13 in de oorlog, een serie over de Tweede Wereldoorlog.

Tips

Als geen ander weet zij inmiddels wat je allemaal voor oorlogskinderen kunt doen. Ook al zit je een eindje bij hen vandaan en heb je niet veel geld en niet veel vrije tijd, je kunt altijd helpen. Luister dan ook snel naar Lisa's tips!

Niet genoeg tips? Neem dan ook hier eens een kijkje!

Tips van War Child!

* Organiseer een muzikale sponsorloop. Een sponsorformulier krijg je van ons. Om het muzikaal te maken, draai je de liedjes van de musical “De Koning te Rijk”.

* Maak van je musical een echte première en organiseer na afloop een borrel voor de gasten. Doneer de opbrengst van de drankjes en hapjes aan War Child.

* Zet samen een veiling op. Bied aan dat de hele klas is in te huren om de musical nog een keer op te voeren. Bijvoorbeeld bij het bedrijf van je vader of het clubhuis van je sportvereniging.

* Daag alle leraren uit! De klas die bijvoorbeeld de meeste flessen inzamelt, mag een leraar een gekke of grappige uitdaging laten doen (baard afscheren, opera zingen). We zijn benieuwd naar de foto’s!