Sanaa speelt weer buiten

Sanaa (12) woont met haar ouders, drie zussen en twee broers in haar oma’s huis in een van de acht Palestijnse vluchtelingenkampen in Gaza. Sanaa was vaak thuis. Nu niet meer, want ze doet mee met het Jeugdhelden project.

Voordat Sanaa kennismaakte met het project Jeugdhelden, was ze bijna altijd thuis. "Tom en Jerry cartoons kijken op televisie of verhalen lezen over Barbie," zegt Sanaa. Tot haar vader haar over het project Jeugdhelden vertelde.

De eerste dag dat Sanaa meedeed aan de activiteiten, was ze erg verlegen en praatte ze met niemand. Inmiddels is Sanaa niet meer verlegen en vindt ze het erg leuk om mee te doen. "Ik krijg de kans om te zeggen wat ik vind en ik heb al nieuwe vrienden gemaakt," vertelt ze.

Over Jeugdhelden

In het project Jeugdhelden zorgen War Child en Right To Play dat kinderen in bezet Palestijns gebied veilig kunnen spelen. Door speelplaatsen op te knappen en sport- en spel activiteiten te organiseren. De activiteiten helpen de kinderen om te gaan met hun nare ervaringen. Door het project leren de kinderen ook nieuwe vriendjes kennen met wie ze samen kunnen spelen en lekker gek kunnen doen. 

Gekke Bekken Trekken

Om te laten zien dat samen veilig kunnen spelen belangrijk is voor Nederlandse en voor Palestijnse kinderen, is in april de Gekke Bekken Trekken campagne gestart. Nederlandse en Palestijnse kinderen trokken gekke bekken naar elkaar via een live internetverbinding. Van deze gekke bekken is nu een interactieve fotomuur gemaakt. Als je voor de muur een gekke bek trek, gebeurt er iets spannends!

EYE en MOTI

Je kan de fotomuur tot 26 oktober bekijken in EYE in Amsterdam. Daarna is de muur tot 12 december te zien in MOTI in Breda. Kan je niet naar de fotomuur komen, maar wil je toch een gekke bek trekken? Ga dan snel naar www.bekkentrekken.nl.