Rasha vluchtte uit Syrië

Rasha, 10 jaar oud, moest met haar familie vluchten uit Syrië. Het was daar heel erg gevaarlijk. De bommen vielen bijna op haar huis.

Marco Borsato en zijn dochter Jada gingen bij haar op bezoek. “Ik was zo bang. Als er op straat werd geschoten, schuilde ik huilend in de badkamer. Mijn hele dorp is kapot door de bommen. In mijn slaap hoor ik de bommen nog steeds afgaan.” vertelt Rasha. 

Rasha

Huis van plastic
Rasha woont nu met haar vader, moeder, oudere zus en kleine broertje in een huis van plastic in Noord-Libanon. Een land naast Syrië. Eén keer per week komt een oudere man snoep brengen. Er is weinig te doen. Ze gaat niet naar school. “Door het geweld werd ze bang. En speelde niet meer met vriendinnen. Ze huilde veel en kreeg nachtmerries,” vertelt Rasha’s vader.

Ik wil mijn land weer opbouwen
Bij War Child doet ze mee met de spelletjes en maakt ze weer vrienden. Het gaat daardoor gelukkig weer iets beter met haar. “Ik speel en teken er met andere kinderen. We zingen en dansen.” Rasha heeft weer hoop. “Ik wil later ingenieur worden. Zodat ik mijn land kan helpen opbouwen.”

Ze heeft veel indruk gemaakt op Marco en zijn dochter Jada.”Ongelooflijk, zo’n jong meisje en dan toch al zo’n veerkracht. We waren er stil van.” 

Ren voor Rasha
Kom in actie voor War Child. Organiseer de War Child sponsorloop met je klas of school. En maak kans op een DJ workshop! De sponsorboekjes krijg je gratis van War Child.

Doe mee. Meld je sponsorloop nu hier aan!