Muziek tijdens je ontbijt, maak je eigen instrument!

Eigenlijk is er niets leuker dan ontbijten met een muziekje op. Maak je ontbijt dan ook extra gezellig, met je eigen muziekinstrument! Wij hebben een aantal instrumenten op een rijtje gezet die je zelf kunt maken.

Een Xylofoon

Pak 4 glazen water en een lepel. Vul de glazen met water en zet ze op een rij. Zorg ervoor dat er in elk glas steeds iets minder water zit dan in het vorige glas. Tik nu met de lepel tegen de glazen. Als je goed luistert, maakt ieder glas een ander geluid!

De Samba Shaker

De Samba Shaker is heel makkelijk om te maken. Alles wat je nodig hebt is een wc rol, hagelslag, plakband en papier. Plak één kant van de wc-rol dicht met papier. Aan de open kant gooi je er wat hagelslag in. Plak nu ook deze kant dicht. En klaar is je Samba Shaker! Als je het leuk vindt, kun je hem natuurlijk ook nog opvrolijken met leuke tekeningen of stickers.

De brood-trommel

Pak je broodtrommel, een plastic zak, een dik elastiek en twee lepels. Trek de plastic zak over de open kant van de broodtrommel. Trek het elastiekje om de plastic zak heen, zodat deze blijft zitten. Pak nu de twee lepels en sla op het plastic. Tadaa, nu heb je een zelfgemaakte brood-trommel!