War Child helpt 8.317 kinderen extra!

11 juni 2015
Op 10 juni was onze bijzondere live show, Friends for War Child op televisie. Het was een groot succes!

Heel Nederland zat voor de televisie. En veel mensen belden naar War Child om Friend te kunnen worden. Met al deze nieuwe Friends helpt War Child 8.317 extra kinderen. War Child is daar ontzettend blij mee!

Jada op bezoek bij Rasha
In de televisieshow zag je een filmpje van Jada. Jada ging, samen met haar vader Marco Borsato, op bezoek bij Rasha. De 10-jarige Rasha vluchtte met haar familie uit Syrië, omdat daar oorlog is. En oorlog is heel gevaarlijk. Rasha woont nu in een huisje van plastic. In Libanon. Er is daar weinig te doen. Ze was erg bang en verdrietig. Maar door de hulp van War Child gaat het nu beter met haar.

Sterker worden
Jada was erg onder de indruk van haar verhaal. Ze zag hoe moeilijk het leven van een oorlogskind is. Ze werd er helemaal stil van. Daarom is zij ook heel blij met alle nieuwe Friends. Want zo helpt War Child nog meer kinderen die in oorlog leven en het moeilijk hebben. War Child zorgt voor een veilige plek waar ze kunnen spelen en leren. Samen muziek maken, dansen, tekenen, toneelspelen en sporten. Ook leren ze lezen en rekenen, zodat ze niet teveel achter raken. Ze worden sterker en kunnen beter omgaan met hun nare herinneringen.