War Child concert in Beiroet

04 maart 2015
Voor het eerst werd er een War Child concert gehouden in het Midden-Oosten. Op 24 februari traden populaire Libanese muzikanten op in de club 'Station' in Beiroet. Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor de War Child programma’s in Libanon.

Het opgehaalde geld gaat voor een groot deel naar kinderen in Libanon die niet meer naar school kunnen. Op dit moment zijn dat zo’n 280.000 Libanese kinderen én kinderen die gevlucht zijn uit Syrië. Zij hebben een leerachterstand en ze kunnen niet goed omgaan met de nare dingen die ze gezien en meegemaakt hebben.

Veilige plek

In de Safe Spaces van War Child kunnen kinderen  spelen en leren op een plek waar ze helemaal veilig zijn. Door creatieve activiteiten zoals toneelspelen, tekenen of schilderen helpen we de kinderen aan kennis zodat ze niet te ver achter gaan lopen. Ook leren ze om te gaan met hun problemen en weer zelfvertrouwen te krijgen.

Toneel-, dans- of muziekvoorstelling

Wil jij ook iets doen voor oorlogskinderen? Kom dan samen met je klasgenootjes, vrienden of sportclub in actie. Maak een eigen toneel-, dans- of muziekvoorstelling voor je ouders, familie of mensen uit de buurt en verkoop de toegangskaartjes. De opbrengst kun je doneren aan War Child.