Volg Jetske's avontuur in Libanon

23 september 2013
Jetske is televisiepresentator. Misschien ken je haar wel van de BZT-show. Voor War Child reisde zij naar Libanon. Jetske filmde deze bijzondere en heftige reis. Kijk op 1, 3 en 5 oktober naar Zapplive en laat ons weten wat je ervan vindt!

Kun jij je voorstellen hoe het is om te vluchten? Om alles achter je te laten omdat het te gevaarlijk is om in je eigen land te blijven? Jetske ontmoette in Libanon kinderen die dit hebben meegemaakt. Zij moesten vluchten voor de oorlog in Syrië.

Bij Zapplive
Tijdens de tv-uitzendingen laat Jetske zien hoe de Syrische kinderen nu leven en wat zij meemaken. Zo ontmoette zij bijvoorbeeld de 12-jarige Maryam.

“Maryam gaat drie keer per week naar de activiteiten van War Child,” schrijft Jetske op haar blog. “Samen met een heleboel andere meisjes doet ze daar toneelstukjes. Zo leren Maryam en de andere kinderen om te praten over wat ze hebben meegemaakt en te luisteren naar anderen. En ze maken ook nieuwe vriendinnen.”Tweet

Wil je weten wie Jetske nog meer heeft ontmoet? En ben je ook zo benieuwd naar haar belevenissen in Libanon? Kijk dan begin oktober naar de tv-uitzendingen op Zapplive en twitter mee via #warchild.

Vertel ons wat je ervan vindt en laat een leuke tweet achter voor Syrische kinderen, zoals Maryam. Of kom in actie! Lees hier meer.