Vluchten uit Syrië

17 september 2013
Meer dan 1 miljoen kinderen zijn inmiddels gevlucht voor de oorlog in Syrië. Dat zijn meer mensen dan er in heel Amsterdam wonen. Veel van deze kinderen zijn in Libanon terecht gekomen. Ook Yasmin (8) en Kareem (11).

Misschien kun je het moeilijk voorstellen hoe het is om vluchteling te zijn. In een ver land. Ver van huis. En ver weg van je vrienden en vriendinnen. Yasmin en Kareem weten hoe dit is. Zij moesten alles achterlaten omdat het te gevaarlijk is om in hun eigen land te blijven. Via War Child twitteren ze over wat ze meemaken. En jij kunt mee twitteren.
 

Heftige verhalen
Let op, de verhalen van Yasmin en Kareem zijn soms wel een beetje heftig. Als je in oorlog opgroeit, maak je heftige dingen mee. Gelukkig kunnen kinderen, zoals Yasmin en Kareem, bij de programma’s van War Child terecht.

Hier kunnen ze op een veilige plek weer spelen, nieuwe vrienden maken en weer vrolijk worden. Yasmin vierde hier ook haar verjaardag, zoals je op de foto ziet.

Tweet
Lees over hun dromen, angsten en de dingen die ze meemaken. Je kunt natuurlijk zelf ook een tweet sturen om ze te steunen. En misschien worden jullie wel vrienden.