Vier de Kinderrechten

03 november 2015
20 november is een bijzondere dag voor alle kinderen over de hele wereld. Het is de Dag van de Rechten van het Kind. We vieren dan dat heel veel landen hun handtekening hebben gezet onder het Kinderrechtenverdrag.

In het verdrag staan afspraken over alles waar je als kind mee te maken hebt. En waar alle landen zich aan moeten houden. Dat je mag spelen. En naar het ziekenhuis kunt als je ziek bent. Dingen die voor jou heel gewoon zijn.

Niet overal gewoon
Het Kinderrechtenverdrag bestaat al 26 jaar. Helaas houdt niet elk land zich goed aan de afspraken. In landen waar het oorlog is, is er vaak niet genoeg te eten. Ook is het gevaarlijk om buiten te spelen. Of kun je niet naar school. Veel kinderen vluchten dan met hun familie naar een land waar het veilig is.

Veilige plek
War Child komt élke dag op voor kinderrechten. Door te zorgen voor veilige plekken waar kinderen samen kunnen dansen, tekenen, sporten, toneelspelen en muziek maken. Ook zorgt War Child ervoor dat oorlogskinderen naar school kunnen. Want in de oorlog is het zelfs op school niet veilig.

Kom op voor Kinderrechten
En download het lesmateriaal. Of nodig een voorlichter uit in de klas. Bekijk ook het filmpje en leer wat jij kunt doen om oorlogskinderen te helpen.