Tekenen voor oorlogskinderen

08 oktober 2014
Tekenfund en War Child organiseren samen een tekenactie om oorlogskinderen te helpen. Om het begin van de actie te vieren, maakten groep 8 leerlingen van de Willibrordusschool in Middelbeers alvast hun mooiste tekening.

De tekeningen worden door Tekenfund afgedrukt op allerlei leuke spulletjes zoals placemats, mokken en wenskaarten. Elke leerling krijgt een eigen online webwinkeltje waarin ze deze spulletjes kunnen verkopen. Met het geld dat de leerlingen ophalen kan War Child oorlogskinderen een veilige plek geven.

Bloemen, dieren en tanks

Voordat groep 8 van de Willibrordusschool aan de slag ging met potloden en papier, kregen de leerlingen eerst een gastles. Aandachtig luisterden ze naar het verhaal van War Child. Hierna begon de klas enthousiast aan hun tekening. De leerlingen zaten vol ideeën. Schetsen van bloemen, dieren en tanks kwamen langs. Tekeningen die af zijn, stuurt de school op naar Tekenfund. Alle tekenaars openen dan hun eigen gratis webwinkeltje waarin ze spulletjes met hun tekening erop verkopen. Opa’s, oma’s, vrienden en kennissen kunnen online bestellen. Tekenfund levert de bestelde spulletjes op school af.

Kinderen horen niet in oorlog

War Child en Tekenfund willen met deze tekenactie aan Nederlandse leerlingen laten zien dat kinderen niet in oorlog horen. In de programma's van War Child tekenen en schilderen oorlogskinderen ook. Dit helpt ze met hun angst en verdriet. Door nu samen met klasgenootjes te krijten en te tekenen helpen Nederlandse kinderen hun leeftijdsgenootjes in oorlogslanden aan een veilige plek.

Teken je ook mee?

Wil je meedoen aan de actie en tekenen voor oorlogskinderen? Meld je dan samen met je school aan. Er kan ook iemand van War Child naar jouw school komen om meer te vertellen over hoe we oorlogskinderen helpen.