Spiksplinternieuwe War Child schoolmusical

13 januari 2014
We kunnen het eindelijk bekend maken: Guus Meeuwis is hét gezicht van de nieuwe War Child schoolmusical! Op maandagmiddag 13 januari vond een feestelijke aftrap van De Koning te Rijk plaats in Koninklijk Theater Carré.

Voorproefje
Samen met musicalster William Spaaij presenteerde Guus de nieuwe musical. Hij vertelde trots dat twee van zijn liedjes zijn gebruikt in De Koning Te Rijk. Samen met kinderen van de Jeugdtheaterschool Zuidoost zong hij het swingende nummer ‘Armen Open’.

Onder begeleiding van strakke beats en stoere dansmoves speelden de kinderen van de Jeugdtheaterschool de openingsscène. Zo kregen de aanwezige journalisten, fotografen en trotse ouders alvast een voorproefje van de musical. En dat smaakt naar meer!

Hooggeëerd publiek
Ook Voice Kids-winnares Laura van Kaam en War Child Kids-ambassadeur Jetske van den Elsen kwamen naar de feestelijke lancering in Amsterdam.

Laura: "De liedjes van Guus passen heel goed bij deze War Child schoolmusical! Super leuk om de openingscène te zien. Ik ben erg benieuwd naar de rest. Hopelijk gaan veel scholen deze musical opvoeren, zodat ik kan zien wat voor spektakel zij er van maken!"

Een spannend avonturenverhaal
De Koning Te Rijk is een grappig, ontroerend en spannend verhaal dat gaat over kinderen die op een schip terechtkomen dat door de tijd kan reizen. Zo varen ze langs verschillende geschiedenisverhalen. Ze ontdekken dat oorlog niet zo ver van hun bed is als ze in eerste instantie dachten.

Maak een tijdreis met je klas
Stap ook aan boord van dit avontuur en overtuig je meester of juf om de spiksplinternieuwe schoolmusical aan te vragen. Dat kan hier. En het gave is dat jullie kans maken op een bijzondere VIP-première.

Gesponsord
Het verhaal is geschreven door Dick van den Heuvel en de liedjes door Mark Kuijpers.  De nieuwe War Child schoolmusical is mogelijk gemaakt door De Jong Verpakking, www.drukwerkmax.nl, See Tickets, Tiny Orca, www.deCDPerserij.nl, Atelier Oost, De Hondsdagen Grafisch Ontwerp, AVE, Koninklijk Theater Carré, Jeugdtheaterschool Zuidoost, Taxi Marcus, Photoline (Carolien Sikkenk maakte de foto's hieronder), Ganda en Op/maat.