Speciale tv-uitzending Friends for War Child. Jij kijkt toch ook?

02 juni 2015
Op woensdagavond 10 juni 2015 is de bijzondere tv-avond Friends for War Child live te zien op NPO 1. Deze uitzending laat zien hoe moeilijk het is voor kinderen om in oorlog op te groeien. En wat War Child doet om deze kinderen te helpen. Marco Borsato, onze War Child ambassadeur, is de presentator van de show, samen met presentatrice Tooske Ragas.

Marco is met zijn dochter Jada (12) op reis geweest naar Libanon. Daar zijn heel veel kinderen die gevlucht zijn voor de oorlog. In Syrië hadden zij een normaal huis, net zoals wij dat in Nederland hebben. Maar nu zitten ze in Libanon, in een vluchtelingenkamp. Ze kunnen niet naar school. Er is niets om mee te spelen. Sommige kinderen zijn hun vader of moeder kwijt.

Jada vindt het werk dat War Child doet erg goed. Ze wilde zelf ook graag een oorlogsland bezoeken. Marco nam haar daarom mee op reis. Hij wist dat het niet zomaar een reis ging worden. Ze gingen daarom goed voorbereid op pad.

De reis maakte veel indruk op Jada. Ze zag hoe moeilijk het leven van een oorlogskind is. ‘Wij kunnen nu weg papa, die kinderen kunnen niet weg’.

De reis van Marco Borsato en Jada is te zien bij Friends for War Child op woensdag 10 juni om 21.25 uur op NPO1. Jij kijkt toch ook?