Scoren voor oorlogskinderen

14 oktober 2014
Een hindernisbaan overwinnen met meer dan tien stormbanen en dan een doelpunt scoren voor oorlogskinderen. Dat deden Ysabelle (12) en honderden andere kinderen afgelopen zondag. Zij gingen de uitdaging aan tijdens de eerste Stadion Challenge van War Child. "Ik was best een beetje zenuwachtig om op doel te schieten maar vond het hartstikke cool, hij was ook nog raak!"
Iedereen die op zondag naar Kyocera Stadion van ADO Den Haag kwam had er ontzettend veel zin in. Want zeg nou zelf: hoe vaak sta je op de middenstip in een echt voetbalstadion en mag je op een keeper van ADO Den Haag schieten? Ook Ysabelle kon niet wachten. Niet alleen het schieten op het doel vond ze hartstikke cool, ook de tien opblaas stormbanen vielen in de smaak. "Het leukste van de hindernisbaan was dat je door tunnels heen moest en van verhogingen af kon springen."
 

Muziekplezier

Op het War Child plein was er ook veel plezier. Laura van Kaam, winnares van The Voice Kids 2013 trad op met haar Voice vrienden Joep Reijnen, Jesse Pardon en Irene Dings. Je kon je laten schminken, patatjes eten en nog een partijtje voetballen. Ysabelle: "Ik vind het heel leuk dat War Child dit organiseert en ik hoop dat ze hier heel veel kinderen mee kunnen helpen!"

Voor oorlogskinderen

War Child is in ieder geval heel erg trots op iedereen die heeft meegedaan aan de Stadion Challenge. Want door hen kunnen we 600 oorlogskinderen helpen! 
 
En dat is belangrijk. Kinderen die opgroeien in oorlog hebben vaak zoveel meegemaakt dat ze zich bang en verward voelen. Ze zijn boos en verdrietig. Door wat ze hebben meegemaakt, vertrouwen ze andere mensen niet meer zo goed. Hierdoor willen veel kinderen niet meer met elkaar spelen. War Child zorgt voor een veilige plek waar de kinderen naar toe kunnen komen. Daar leren we ze weer plezier maken en spelen met elkaar. We zorgen ervoor dat ze hun angst en verdriet even kunnen vergeten. 
 
Op de website van Sportplaat vind je foto's van alle doelpunten die zijn gemaakt op een echte keeper van ADO Den Haag!