Samen ontbijten voor War Child

06 november 2013
Ontbijten is gezond en ook erg leuk. En het mooiste is: begin november is er tijdens het Nationaal Schoolontbijt meer dan 100.000 euro opgehaald voor oorlogskinderen in Sri Lanka!

Ontbijten op school
Misschien heb jij tijdens het Nationaal Schoolontbijt ook wel samen met je klas ontbeten. 400.000 Kinderen ontbeten een week lang iedere dag op school. Sommigen met de klas, anderen met de burgermeester of ministers uit de Tweede Kamer. Zelfs koningin Màxima ontbeet mee!

Opbrengst
Samen met een aantal gemeenten haalde het Nationaal Schoolontbijt meer dan 100.000 euro op voor het War Child programma in Sri Lanka. En dat is geweldig! Met dit geld kan War Child nog meer oorlogskinderen helpen.

The Voice of Children’
Lange tijd was er oorlog in Sri Lanka. Veel kinderen zijn de oorlog nog niet vergeten. En nog steeds hebben ze het heel moeilijk. Zo moeten ze opletten waar ze buiten spelen, want er liggen nog veel mijnen.

In het War Child project ‘The Voice of Children’ zingen en praten de kinderen over de vreselijke dingen die ze in de oorlog hebben meegemaakt. Door muziek te maken, worden de kinderen weer vrolijk.

Bedankt!
De kinderen in Sri Lanka willen jou en al die anderen kinderen van het Nationaal Schoolontbijt heel erg bedanken voor alle steun. Kijk maar naar hun filmpje!

 

Bekijk hier foto's van het Nationaal Schoolontbijt.