Premiere War Child schoolmusical in Oijen groot feest

20 juni 2013
Het publiek keek ademloos toe. Groep 8 van De Kleine Weide voerde in juni de War Child schoolmusical op. Een ware VIP première. En hele bijzondere en spannende dag. Naast een rode loper, een limousinebus en cameraploegen, zaten in het publiek niemand minder dan The Voice Kids winnares Laura van Kaam, The Voice kandidate Tessa Belifante en War Child ambassadeur Marco Borsato. “Ze mogen heel trots zijn op zichzelf. Ik heb er nog kippenvel van!”

De spanning is voelbaar. Nog even en de jongens en meiden van groep 8 mogen het podium op. Voor het eerst spelen ze Voor kids gaat de zon op voor een volle zaal. Na maanden van eindeloos oefenen, repeteren en teksten stampen. Ze zijn wel extra zenuwachtig. Dat is niet gek, als behalve de leerlingen en leraren van de school, ook Marco Borsato, Laura van Kaam en Tessa Belinfante komen kijken.

Als echte sterren
De limobus rijdt voor en de leerlingen worden als echte beroemdheden naar de ingang van hun school gebracht waar de rode loper uitligt. Onder grote belangstelling van cameraploegen en reporters lopen de musicalsterren naar binnen.

Een staande ovatie
De sterren worden van de hemel gespeeld en na afloop volgt dan ook een staande ovatie. Het publiek heeft ademloos toegekeken. Marco, Laura en Tessa zijn ontzettend enthousiast en feliciteren de leerlingen van basisschool De Kleine Weide met het neerzetten van een fantastisch optreden. Marco: “Echt ongelooflijk hoe de leerlingen het verhaal tot leven brachten. Het is ook mooi om te zien hoe deze kinderen betrokken zijn bij hun leeftijdgenootjes in oorlogsgebieden. Zo hebben ze een geweldige actie georganiseerd waarvan de opbrengst naar projecten van War Child in Libanon gaat. Daar helpen we Syrische vluchtelingenkinderen om te gaan met hun moeilijke situatie.”  

Meer premières
Groep 8 van De Kleine Weide is één van de tien winnaars van een gepimpte première. Alle scholen die dit jaar de musical Voor kids gaat de zon op uitvoeren en daarnaast een inzamelingsactie organiseerden voor Syrische vluchtelingenkinderen, maakten kans op deze bijzondere prijs. De leerlingen van De Kleine Weide zamelden een flink bedrag in met de verkoop van toegangskaartjes voor hun voorstelling en een onbeperkt-eten-dorpsbrunch. Dankzij hen kan War Child meer dan 80 kinderen helpen!

Voor kids gaat de zon op
Voor kids gaat de zon op is de War Child schoolmusical die samen met Marco Borsato en Albert Verlinde is bedacht. De samenstelling van de musical is 100% gesponsord tot stand gekomen. Het script, filmpjes van bekende acteurs en meer informatie vind je op www.warchildschoolmusical.nl

Nieuwe musical in 2014
War Child en Albert Verlinde Entertainment werken op dit moment hard aan een tweede schoolmusical. Scholen hebben gevraagd of het mogelijk was om naast ‘Voor kids gaat de zon op’, ook een andere versie te kiezen.

Vanaf januari 2014 is de tweede musical beschikbaar (de naam verklappen we nog even niet) en kunnen leraren deze aanvragen. Natuurlijk kunnen scholen ook ‘Voor kids van de zon op’ blijven opvoeren.

Meer over de nieuwe musical!


De gepimpte premières worden mede mogelijk gemaakt door Limousine.nl, de Zwaluwhoeve, Albert Verlinde Entertainment en Hollandse Handen.

Foto: Andreia Esteves