Ontroerend toneelstuk over Anne Frank

29 juni 2014
'Anne' is een toneelstuk over Anne Frank, een joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken in een huis in Amsterdam. Hier schreef ze haar dagboek, dat na de oorlog wereldberoemd werd als 'Het dagboek van Anne Frank'.

Anne is een van de personages die het tijdreisschip uit de War Child Schoolmusical 'De Koning te Rijk' aandoet. In 'Anne' komt Anne Frank als in een droom tot leven. Uit haar dagboek weten we dat ze later - als de oorlog voorbij is - schrijfster wil worden.

In de droom overleeft Anne de oorlog, en ontmoet ze een uitgever die geïnteresseerd is in haar dagboek. Anne vertelt hem wat er zich allemaal in het Achterhuis - de schuilplaats waar Anne samen met haar ouders, zus en nog vier joodse mensen verstopt zat - heeft afgespeeld. Het resultaat is een ontroerend toneelstuk over een meisje dat opgroeit tijdens de oorlog.

Ronddraaiend Achterhuis

Na afloop vertelt Iris (12): "Ik vind het zo verdrietig wat er is gebeurd. Maar het decor was super gaaf, met het ronddraaiende achterhuis. Het was net alsof je echt bij het Achterhuis naar binnen keek." 

Wil je meer weten over het leven van Anne in het Achterhuis? Het toneelstuk is echt de moeite waard. Zeker als je al in 8 groep zit of na de zomer naar de middelbare school gaat. Anne is voorlopig nog te zien in het Theater Amsterdam.