Nieuwe ambassadeur van War Child

18 februari 2016
De beroemde ballerina, Michaela DePrince, is de nieuwe ambassadeur van War Child! Een ambassadeur is iemand die het verhaal van War Child goed kan vertellen.

Michaela komt uit Sierra Leone, en heeft hier de oorlog meegemaakt toen zij klein was. Zij weet als geen ander wat oorlog met je doet, en ze wil een voorbeeld zijn voor oorlogskinderen.

Een bijzonder verhaal
Michaela groeide op in Sierra Leone tijdens de gewelddadige burgeroorlog. Toen zij 3 jaar was, verloor ze haar beide ouders. Ze kwam terecht in een weeshuis. Hier werd ze niet goed behandeld, omdat Michalea een huidziekte heeft. Ze werd zelfs een duivelskind genoemd. Ze vond een tijdschrift met op de cover een prachtige foto van een balletdanseres. Ze wilde net zo mooi en gelukkig worden als de ballerina op het plaatje. Overal waar ze heen ging nam ze de foto mee.

De droom komt uit
Toen Michalea 4 jaar was werd ze geadopteerd door een Amerikaans echtpaar. In Amerika mocht Michalea op ballet, en al snel bleek dat ze talent had. Van dansen werd Michaela blij en kreeg ze meer zelfvertrouwen. Inmiddels danst ze bij het Nationaal Ballet in allemaal beroemde balletvoorstellingen en is haar droom werkelijkheid geworden.