Nieuw lespakket

27 februari 2014
Speciaal voor bij de musical 'De Koning te Rijk' heeft KlasseTV een nieuw lespakket ontwikkeld. Eén van de onderwerpen in dit lespakket gaat over gevoelens.

LASTIG

Doordat je niet altijd over je gevoelens praat, zijn ze vaak niet gemakkelijk te herkennen. Zelfs de hele simpele niet. Natuurlijk, bij een :-) lijk je blij. En bij een >:( kijk je boos. Maar klopt dit ook met hoe je je voelt? Je kunt best boos kijken, terwijl je eigenlijk verdrietig bent, omdat niemand je begrijpt. Met het lespakket van KlasseTV leer je emoties beter herkennen. Je leert ze ook op een goede manier te laten zien.

VAAK KWAAD

Omgaan met gevoelens is al moeilijk als je in Nederland woont. In oorlogsgebieden is dit nóg moeilijker. De kinderen daar zijn soms zo verdrietig dat ze in ieder gezicht een aanval zien. Daardoor worden ze soms kwaad om de kleinste dingen.

LIEGEN

In een oorlog worden vaak dingen gezegd die niet kloppen. Op tv wordt gezegd dat de soldaten je zullen beschermen. Maar de volgende dag wordt je beste vriend neergeschoten door een soldaat. Je ouders vertellen je dat alles goed komt, maar even later kan je ze niet meer vinden. Kinderen die dit meemaken, geloven niet meer zo gauw in woorden.

DRAMA

KlasseTV heeft leuke lessen gemaakt waarin je gevoelens leert herkennen. Deze lijken een beetje op de lessen die War Child heeft bedacht. Hierin leren oorlogskinderen acteren. Doordat ze even niet zichzelf hoeven te zijn, kunnen ze vaak makkelijker hun gevoelens uiten. Op het toneel mogen de kinderen veel zelf bedenken. Dan ontstaan er vaak heftige verhalen. Maar er wordt soms ook weer gelachen. Gelukkig.

Ga naar het nieuwe lespakket van KlasseTV