Maxima make-overs op Koningsdag

20 november 2014
De koningsdagactie van de nichtjes Liz en Fere (6 jaar) was wel heel speciaal. Ze verkochten niet alleen spulletjes op hun kraampje, maar gaven ook Maxima make-overs. De vriendinnen werden tot winnaar van de koningsdagactie uitgeroepen. Ze wonnen een ontmoeting met Jetske van den Elsen van de BZT show.

De nichtjes werden opgewacht door Jetske op het kantoor van War Child. In het begin waren ze nog een beetje zenuwachtig, maar daarna vertelden ze enthousiast over hun actie voor oorlogskinderen. Fere: “In ons kraampje gaven we make-overs met nagellak en glitterspray. Als je je hoofd door een kartonnen bord met een foto van Maxima stak, leek je sprekend op de koningin.”

Een kleurrijke cheque

Liz en Fere maakten samen met BZT-presentatrice Jetske hun eigen cheque. Met stickers, foto’s, lintjes en stiften versierden ze het karton. Ze haalden wel 80 euro op met hun actie! Nadat de vriendinnen klaar waren met knutselen gingen ze op de foto met Jetske. Ze kozen een mooi plekje uit op kantoor. Daar kwam de cheque te staan. Zo vergeet niemand meer wie Liz en Fere zijn.

Vragen aan Jetske

Onder het genot van oliebollen en limonade stelden Liz en Fere vragen aan Jetske. Ze waren benieuwd of Jetske moeder is. “Ik heb twee zoontjes, Kees en Guus. Toen ik de BZT-show presenteerde was ik zwanger. Het was best wel lastig om op en neer te springen met een dikke buik,” vertelde Jetske.

Kom ook in actie!

Met deze koningsdagactie kan War Child heel veel oorlogskinderen helpen. Met lezen, rekenen en schrijven. Maar ook zodat ze weer zelfvertrouwen krijgen en sterker worden. Wil jij net zoals Liz en Fere in actie komen? Check dan de actietips.