Licht uit spot aan bij Basisschool Heilig Hart

02 juli 2015
De spanning was te voelen, want gisteravond was het zo ver. De leerlingen van Basisschool Heilig Hart schitterden in hun afscheidsmusical ‘De Koning te Rijk’. Mét hun eigen VIP première. Als echte sterren werden de achtstegroepers opgehaald in limousines, liepen ze over de rode loper en kwam de band Zomaer hen toejuichen.

De sterren van de ‘De Koning te Rijk’ stonden te springen om hun afscheidsmusical op te voeren. Wel waren ze extra zenuwachtig toen ze in de limousine stapten. Maar op de rode loper verdwenen de zenuwen meteen weer.

Daverend applaus
Op het podium zingen en acteren de leerlingen er op los. Ze ontmoeten Anne Frank, leren in een fabriek over kinderrechten. En ontdekken dat oorlog niet zo ver weg is als ze dachten.
Dan is het laatste lied gezongen. Het doek valt. Er klinkt een daverend applaus. Het optreden ging geweldig! Iedereen is laaiend enthousiast.

De dag van hun leven
De kinderen vonden de VIP première super gaaf. Het was een droom van de kinderen om in een limousine naar hun eigen schoolmusical gebracht te worden. Het waren echte sterren! En ze zaten natuurlijk niet alleen in de limousine. Nee, de harten van de meisjes sloegen over toen ze naast de bandleden van Zomaer mochten gaan zitten! “We hadden niet verwacht dat Zomaer zou komen”, vertelt achtstegroeper Iza.Ook Romée is onder de indruk: “Het was super, mega, geweldig leuk!”

Talentjes gespot
De bandleden van Zomaer genoten ook zichtbaar. “Het is ontzettend leuk om die kinderen zo enthousiast te zien”, zegt Thomas. Bart heeft zelfs nog wat talentjes gezien. “Maar vooral brachten ze de boodschap erg mooi over dat kinderen niet thuis horen in oorlog. En ook dat onze veilige situatie vaak als vanzelfsprekend wordt gezien.” “Ja, die boodschap kwam echt aan”, voegt Thomas toe. 

24 uur op school voor War Child 
Om de VIP première te winnen hadden de leerlingen wel echt hun best gedaan met acties voor oorlogskinderen. Ze verzamelden lege flessen, deden klusjes en verkochten taarten en cakes. Ze zaten zelfs 24 uur lang op school. In totaal haalden de leerlingen maar liefst 1166,32 euro op voor War Child. Daarmee helpt War Child 17 oorlogskinderen een jaar lang.